Ο καινούριος Μηχανολογικός Εξοπλισμός Καθαριότητας του Δήμου Αμπελακίων

Ολοκληρώθηκε η παραλαβή από τον Δήμο Αμπελακίων, του νέου Μηχανολογικού Εξοπλισμού Καθαριότητας, συνολικής αξίας 1.049.646 €, τον οποίο προμηθεύτηκε μετά από Δημόσιο Ανοικτό Διαγωνισμό.

Ο νέος Μηχανολογικός Εξοπλισμός Καθαριότητας του Δήμου αποτελείται από:
1. Ένα Απορριμματοφόρο, με μηχανισμό συμπίεσης απορριμμάτων τύπου “Πρέσσας”, μάρκας Mercedes – Benz, μοντέλο Actros 2636 K/39.
2. Ένα Απορριμματοφόρο, με μηχανισμό συμπίεσης απορριμμάτων τύπου “Mύλου”, μάρκας Mercedes – Benz, μοντέλο Axor 1829 K/39.
3. Ένα Φορτηγό με Ανατρεπόμενη καρότσα, ωφέλιμου φορτίου 8 τόννων, μάρκας Mercedes – Benz, μοντέλο Actros 1832 Κ/39.
4. Ένα Βυτιοφόρο μάρκας Mercedes – Benz, μοντέλο Axor 1829 K/39.
5. Ένα Αναρροφητικό Σάρωθρο με αναρροφητική ικανότητα 18.000 m3/h, μάρκας SICAS.
6. Έναν Φορτωτή – Εκσκαφέα με κάδο, αυτοκινούμενο, τεσσάρων τροχών, με τετραδιεύθυνση, μάρκας JCB, μοντέλο 4CX – 4WS – SM.
7. Επίσης ο Δήμος προμηθεύτηκε 100 σύγχρονους κάδους απορριμμάτων.

«Ο νέος εξοπλισμός, αλλάζει εντελώς την κατάσταση στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου», τονίζει ο Δήμαρχος Μάριος Τραυλός. «Από την πρώτη στιγμή διαπιστώσαμε ότι η προμήθειά του, ήταν θέμα άμεσης προτεραιότητας, και σ’ αυτήν κατευθύναμε το μεγαλύτερο ποσοστό του προγράμματος χρηματοδότησης της Τοπ. Αυτοδιοίκησης “ΘΗΣΕΑΣ”.
»Επί δύο σχεδόν χρόνια, δίναμε έναν υπεράνθρωπο και άνισο αγώνα για να διατηρείται όσο το δυνατόν καθαρότερο το περιβάλλον, χωρίς να διαθέτουμε τα απαραίτητα μέσα, καθώς ο εξοπλισμός Καθαριότητας του Δήμου, ήταν υπό διάλυση. Παράλληλα, είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε έναν κακοήθη και ανελέητο πόλεμο με καταγγελίες, που στόχο είχαν την ακύρωση των προσπαθειών μας, που επιβάρυνε την κατάσταση.
»Ωστόσο πιστεύω ότι κατορθώσαμε το μέγιστο δυνατό, με συνεχή προσπάθεια του αρμόδιου Αντιδημάρχου, του Προϊστάμενου καθαριότητας και των εργατών του Δήμου, αλλά και με τη βοήθεια προσωπικών φίλων και τη συμπαράσταση Δημάρχων, όπως οι Δήμαρχοι Πειραιά και Περάματος, που μας παρείχαν κατά διαστήματα απορριμματοφόρα και άλλα μέσα, προκειμένου ν’ ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες. Και θέλω επί τη ευκαιρία, να ευχαριστήσω γι’ άλλη μια φορά, όλους αυτούς που μας συμπαραστάθηκαν.
»Τώρα πλέον, διαθέτοντας πιο σύγχρονα μέσα κι έχοντας εντοπίσει τα προβλήματα, πιστεύω ότι θ’ ανταποκριθούμε πολύ καλύτερα στις απαιτήσεις των Δημοτών μας.
»Οφείλω ωστόσο να υπενθυμίσω, ότι η διατήρηση καθαρού περιβάλλοντος, είναι ευθύνη όλων και όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής, καθώς δημιουργούνται προβλήματα από ανεύθυνες συμπεριφορές, όπως π.χ., η εγκατάλειψη από Δημότες εξω-οικιακών απορριμμάτων σε κοινόχρηστους χώρους –κάτι που είμαστε υποχρεωμένοι να το αντιμετωπίσουμε με την απαιτούμενη αυστηρότητα.
»Εμείς, θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για μια καθαρή πόλη κι ελπίζουμε ότι και οι Δημότες μας θα το εκτιμήσουν και θα βοηθήσουν, ώστε από κοινού να διατηρήσουμε ένα Δήμο καθαρό και ευπρεπή».

από το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αμπελακίων