Ας κλείσει τα εργοτάξια του ΟΛΠ στο Πέραμα!

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Γλύκας με την απόφασή του να αποκλείσει την έξοδο των οχημάτων από τα φέρι που εκτελούν το δρομολόγιο Περάματος - Παλουκίων. Εκατοντάδες φορτηγά και ΙΧ ακινητοποιήθηκαν στη Σαλαμίνα και το Πέραμα, ενώ πολλοί κάτοικοι της Σαλαμίνας δεν πήγαν στις δουλειές τους γιατί δεν λειτουργούσαν λόγω του καιρού (είχε απαγορευτικό όλη μέρα) ούτε τα καραβάκια που μετέφεραν μόνο επιβάτες και για τα οποία δεν ίσχυε ο αποκλεισμός! Η αγανάκτηση των κατοίκων της Σαλαμίνας ήταν μεγάλη γιατί ένιωθαν… αιχμάλωτοι μέσα στο ίδιο τους το νησί. Ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γ. Σοφράς και Αμπελακίων Μάριος Τραυλός έκαναν πολύ σκληρές δηλώσεις εναντίον του Γ. Γλύκα, ενώ κατέθεσαν και μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα κατά του δημάρχου Περάματος.
Ο δήμαρχος Αμπελακίων Μ. Τραυλός τόνισε συγκεκριμένα ότι αν ήθελε να… τιμωρήσει τον ΟΛΠ ο δήμαρχος Περάματος θα μπορούσε να κλείσει τα εργοτάξια του Οργανισμού, που βρίσκονται στην παραλία Περάματος, για να μην μπορούν να γίνονται εργασίες και δεξαμενισμοί πλοίων ή την περίμετρο της ζώνης του ΟΛΠ για να μην μπορούν να βγουν τα φορτηγά με τα κοντέινερ. Τώρα όμως, συνέχισε, τιμωρεί τη Σαλαμίνα που δεν του φταίει σε τίποτα!
Η στάση του δημάρχου Περάματος έχει προκαλέσει θύελλα και στο ΠΑΣΟΚ της Β΄ Πειραιά, αφού οι δήμαρχοι Σαλαμίνας και Αμπελακίων εξελέγησαν με τη σημαία του Κινήματος και δεν περίμεναν τέτοιο… χτύπημα από τον «σύντροφό» τους.
Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος Περάματος απειλεί να συνεχίσει τον αποκλεισμό της Σαλαμίνας και μετά την 25η Μαρτίου, αν δεν του δώσουν τα «λύτρα» που ζητάει από τον ΟΛΠ για να… ελευθερώσει το νησί! Αν πραγματοποιήσει όμως την απειλή του, κανένας δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις, γιατί οι Κουλουριώτες απειλούν να κάνουν… απόβαση με τα φέριμποτ στο Πέραμα και να «σπάσουν» μόνοι τους τον αποκλεισμό!

από το Παρόν της Κυριακής