Η επίσημη ανακοίνωση για το Τέλος του Αποκλεισμού.


Οι Δήμαρχοι Σαλαμίνας και Αμπελακίων κ.κ. Σπυρίδων Σοφράς και Μάριος Τραυλός έκαναν, από την ημέρα που γνωστοποιήθηκε η απόφαση του Δήμου Περάματος για αποκλεισμό του πορθμείου Σαλαμίνας – Περάματος, κάθε δυνατή και νόμιμη ενέργεια ώστε να τον αποτρέψουν.

Χρησιμοποίησαν όλα τα δέοντα και ένδικα μέσα και ήρθαν πολλές φορές σε επικοινωνία με το Δήμαρχο Περάματος επισημαίνοντας του την αδικία που γίνεται σε βάρος του λαού της Σαλαμίνας.

Δυστυχώς ο Δήμος Περάματος αγνόησε κάθε προσπάθεια που κατέβαλαν οι Δήμαρχοι της Σαλαμίνας και προχώρησε στον αποκλεισμό.

Μετά από τη στάση αυτή του Δημάρχου Περάματος οι Δήμαρχοι Σαλαμίνας και Αμπελακίων προασπιζόμενοι τα συμφέροντα της Σαλαμίνας κάλεσαν σήμερα τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων και πολλούς δημότες τους να συμμετάσχουν σε δυναμική κινητοποίηση στο χώρο των εκδοτηρίων Περάματος, όπου γινόταν ο αποκλεισμός, και στον οποίο συμμετείχαν τρία απορριμματοφόρα του Δήμου Περάματος και μια ελάχιστη μειοψηφία δημοτών του (30-50 άτομα).

Μετά την αρχική ένταση που επικράτησε στον παραπάνω χώρο έγινε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν:

Οι Δήμαρχοι Σαλαμίνας και Αμπελακίων.

Ο Δήμαρχος Περάματος με μέλη του Δημ. Συμβουλίου.

Οι Βουλευτές της Β΄Πειραιά Γρ. Νιώτης, Γ. Διαμαντίδης και Δημ. Λιτζέρης.

Ο προϊστάμενος της Λιμενικής Αστυνομίας Πειραιά και εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Περάματος

Οι Αντιδήμαρχοι Σαλαμίνας κ. Κ. Αγαπίου, Ν. Κουτσούκος, Δ. Καλογήρου και Αμπελακίων κ. Σ. Παπαδημητρίου και Στ. Ραφτόπουλος.

Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Παναγιώτης Βουδούρης.

Οι επικεφαλείς των παρατάξεων της μειοψηφίας Σαλαμίνας και Αμπελακίων κ.κ. Αθαν. Μακρής, Νικ. Ράπτης και Στέλιος Γκίνης.

Η σύσκεψη είχε αίσιο αποτέλεσμα αφού σ’ αυτήν αποφασίστηκε:

  1. Ο Δήμος Περάματος να άρει τον αποκλεισμό του πορθμείου σήματρα και ώρα 17.00, οπότε και θα είναι ελεύθερη η διέλευση των οχημάτων, και να προχωρήσει από τη Δευτέρα 23/3/2009 στον αποκλεισμό των εγκαταστάσεων του ΟΛΠ στο Ικόνιο.
  2. Στον αγώνα αυτόν να έχει την αμέριστη συμπαράσταση των Δήμων Σαλαμίνας και Αμπελακίων.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας