Η Νομαρχία Πειραιά ενώνει τη φωνή και τη δύναμή της στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, συμμετέχει στην Ώρα της Γης

Η Νομαρχία Πειραιά ενώνει τη φωνή και τη δύναμή της με τη WWF Ελλάς συμμετέχοντας και καλώντας τους πολίτες στον ευρύτερο Πειραιά και στα νησιά να λάβουν μέρος στο μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε ποτέ στον πλανήτη, την Ώρα της Γης.

Η Ώρα της Γης (EARTH HOUR) ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως.

Φέτος, στις 20.30 το Σάββατο 28 Μαρτίου, στο πλαίσιο της δράσης που οργανώνει στην χώρα μας με τεράστια ανταπόκριση η WWF Ελλάς, η Νομαρχία Πειραιά συμμετέχει ενεργά προχωρώντας στο κλείσιμο των φώτων στις υπηρεσίες της και καλώντας τους πολίτες του ευρύτερου Πειραιά και των νησιών να σβήσουν και αυτοί τα φώτα τους για μία ώρα - την Ώρα της Γης.

Στόχος της συμβολικής όσο και ουσιαστικής αυτής δράσης είναι όλοι μαζί να αποδείξουμε πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Η Ώρα της Γης 2009 απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη. Μας καλεί να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας υπογράμμισε ότι «Η οικουμένη βρίσκεται μπροστά σε μια σοβαρή οικολογική κρίση, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης καταχρηστικής ανθρώπινης δραστηριότητας που στη χώρα μας γίνεται αντιληπτή με τον πιο δραματικό τρόπο. Οι υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, οι πυρκαγιές που κατακαίουν εκατομμύρια στρέμματα δασικού, αγροτικού και φυσικού περιβάλλοντος, η ξηρασία και οι πλημμύρες από τη διάβρωση των εδαφών, το πρόβλημα της επάρκειας και της ποιότητας του νερού, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και αποτελούν σήματα κινδύνου για το μέλλον της χώρας μας, για το μέλλον όλων μας. Οι τάσεις αυτές πρέπει να αντιστραφούν πριν οι επιπτώσεις γίνουν μη αναστρέψιμες. Και αυτό γιατί ο πλανήτης μας δεν είναι αναλώσιμος και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, που προκαλεί τις κλιματικές αλλαγές, δεν αποτελεί το αναπόφευκτό αποτέλεσμα της τεχνολογίας και του πολιτισμού, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης μορφής ανάπτυξης. Όλοι μαζί λοιπόν συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης μπορούμε με έναν απλό αλλά εμφατικό τρόπο να μεταφέρουμε παντού το μήνυμα της ελπίδας και της δράσης απέναντι στην υποβάθμιση του περιβάλλοντός μας για τη διάσωση του πλανήτη μας. Σε αυτή τη δράση πρέπει να συμμετέχουμε όλοι».