ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ Ή ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΗΤΟΥΣ;

Φίλες και φίλοι.
Μέσα σε όλα τα συμβαίνοντα γύρω μας, δύο πράγματα ξεχωρίζουν κατά την άποψή μου.
Το ενα είναι η συνέχιση του έργου της αποχέτευσης παρά τα όσα λέγονται και γράφονται και το άλλο είναι η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά για την διοικητική υπαγωγή πλέον της Ρεβυθούσας και του Μακρονησίου στο Δήμο Σαλαμίνος.
Θεωρώ και τα δύο πολύ σημαντικά για το νησί μας.
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ: Το σημαντικότερο έργο υποδομής που έχει γινεί ποτέ στηΣαλαμίνα. Πολλά έχουν ακουστεί, γραφτεί και εξακολουθούν να λέγονται και να γράφονται.
Μίζες , κολητοί εργολάβοι , έκπτωση 1% , σύστημα VACUUM. Σίγουρα κάποια δόση αλήθειας θα υπάρχει, διότι έργο χωρίς μίζα στην Ελλάδα δεν γίνεται. Το σημαντικό όμως είναι ότι το έργο εκτελείται και μάλιστα με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
Δεν ξέρω αν στο τέλος κληθούμε σαν δημότες να πληρώσουμε το παραπάνω κόστος του VACUUM, αλλά το έργο εκτελείται και κάποια στιγμή θα τελειώσει.
Και μαζί με το έργο θα σταματήσουν και οι χείμαροι σκατού που πέφτουν στους δρόμους του νησιού και καταλήγουν στη θάλασσα. Αρα δύο καλά.
Βελτίωση της ποιότητας ζωής και προστασία του θαλασίου περιβάλλοντος.
Τώρα , αν θέλουμε να μάθουμε αν πέσανε μίζες, ας ζητήσουμε τα Πόθεν Έσχες των Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων που πέρασαν τα τελευταία 20 χρόνια.
Πιστεύω ότι θα έχει πολύ πλάκα. ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!!!
ΡΕΒΥΘΟΥΣΑ: σημαντικότατη η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά να υπάγει διοικητικά πλέον την Ρεβυθούσα και το Μακρονήσι εκεί που ανήκουν φυσικά, στο Δήμο Σαλαμίνος και οχι στο Δήμο Μεγαρέων.
Τί σημαίνει για μας όμως αυτή η απόφαση;
Έσοδα και οφέλη για το νησί μας.
Τα έσοδα που εισέπραται τόσα χρόνια ο Δήμος Μεγαρέων, τώρα θα εισπράτονται απο το δικό μας Δήμο.
Οι προσλήψεις προσωπικού στις μονάδες της Ρεβυθούσας,τώρα πρέπει να γίνονται απο τους κατοίκους του Δήμου μας , και οχι απο τα Μέγαρα.
Τα έσοδα απο την Ρεβυθούσα θα είναι ένας τεράστιος μοχλός ανάπτυξης του νησιού μας, στα χέρια της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.
Αρκεί βέβαια η Δημοτική Αρχή να χρησιμοποιεί τα έσοδα για έργα υποδομής και ανάπτυξης και όχι για μικροκομματικά οφέλη και μιζούλες.
Και καλό θα ήταν πιστεύω να επαναφέρουμε το αίτημα των κατοίκων του νησιού μας, για τοποθέτηση Φυσικού Αερίου και στα δικά μας σπίτια.
Αυτό όμως φίλοι θα το συζητήσουμε στο επόμενο άρθρο μου.
Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ
Υ.Γ για κάποιους που λένε ότι δεν τους λέω προτάσεις.