ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Την άμεση αποκατάσταση της προβλήτας της Φανερωμένης Σαλαμίνας ζήτησε, για μια ακόμα φορά, από τον Υφυπουργό κ. Παναγιώτη Καμμένο, η Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στη Β’ Πειραιά, Δήμητρα Αράπογλου, με την ευκαιρία της συζήτησης της επερώτησης των Βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ., τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, σχετικά με την κάλυψη βασικών αναγκών των κατοίκων των ελληνικών νησιών.

Η κ. Δ. Αράπογλου επανέφερε στη μνήμη του Υφυπουργού, τη δέσμευση του, από τις 5 Ιουνίου 2008, για τις άμεσες επισκευές εκβάθυνσης και ανακατασκευής της προβλήτας. Ωστόσο, όπως τόνισε, αν και η υπόσχεση αφορούσε την περασμένη καλοκαιρινή περίοδο, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει το παραμικρό. Σε λίγους μήνες πρόκειται να εισέλθουμε στη νέα καλοκαιρινή σεζόν και ενώ το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Σαλαμίνας έχει υποβάλει αίτηση νομιμοποίησης στην Κτηματική Υπηρεσία και περιβαλλοντική μελέτη στο Υπουργείο, περιμένουμε να δούμε πότε, επιτέλους, θα λειτουργήσει το Κράτος και θα πραγματοποιηθούν, έστω, και τα προσωρινά έργα βελτίωσης.

Ο Υφυπουργός απαντώντας στη Βουλευτή ανέφερε επί λέξει τα εξής: «…όσον αφορά το θέμα της Σαλαμίνας η θέση του Υπουργείου είναι ξεκάθαρη, αυτή που διατυπώθηκε στους παράγοντες της Σαλαμίνας στην επίσκεψη που ήσασταν και εσείς, ότι δεν έχουμε καμία αντίρρηση σαν Γενική Γραμματεία λιμένων και λιμενικής πολιτικής να αποκατασταθούν οι ζημιές που προήλθαν από φυσική αιτία, δηλαδή από τη φουρτούνα εκείνη που δημιούργησε τις ζημιές στο λιμένα και στις προσχώσεις. Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση από τη μεριά του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να προχωρήσουν τα έργα άμεσα. Ξέρουμε ότι πρόκειται για φυσική καταστροφή, είναι θέμα πολιτικής προστασίας να προχωρήσει…».

Κατόπιν της απάντησης του Υφυπουργού, η κ. Δήμητρα Αράπογλου εκτιμά ότι είναι άμεση, πλέον, η ανάγκη για κινητοποίηση, ιδιαίτερα των τοπικών παραγόντων, ώστε να μην χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος, όταν οι συγκυρίες και η γενικότερη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε δεν επιτρέπει εφησυχασμό και αδράνεια, για την ήδη παραμελημένη περιφέρεια του Πειραιά.