ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΛΑΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Η Αστρονομία θεωρείται από πολλούς Μητέρα των επιστημών και η περισσότερο πολιτισμική επιστήμη ,επίσης αποτελεί τον μοναδικό κλάδο των Φυσικών Επιστημών που γοητεύει και ελκύει το ευρύ κοινό με αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποι μας να ασχολούνται με αυτήν σε βαθμό μάλιστα που σε μερικές περιπτώσεις καταλήγει στην παραγωγή επιστημονικού έργου.

Είναι η επιστήμη που τα τελευταία πενήντα χρόνια ,αναπτύχθηκε περισσότερο από όλες τις άλλες και οι γνώσεις πάνω σ΄αυτήν αυξήθηκαν σε τέτοιο βαθμό ώστε κάλυψαν κενά χιλιάδων ετών πριν.

Με βάση τα δεδομένα αυτά η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Σαλαμίνας στοχεύουν στην ίδρυση Δημοτικού Αστεροσκοπείου στην Σαλαμίνα , με σκοπό την διάδοση και εκλαΐκευση αυτής της επιστήμης στο ευρύ κοινό, εμφυσώντας του την αγάπη προς τον όμορφο ουρανό της Ελλάδος.

Για την στήριξη αυτής του στόχου η ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ διοργανώνει Σεμινάρια Λαϊκής Αστρονομίας στα οποία σας καλεί να εγγραφείτε.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε μαθητές της τελευταίας τάξεως του δημοτικού, σε εφήβους και σε ενήλικες και λειτουργούν κάθε Σάββατο πρωί 10-1130 στην Αίθουσα <<Δ.Μπόγρης>> στο Δημαρχείο.

ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ. : Λ.Καραμανλή και Αμμοχώστου 1.-Τηλ.:2104658040-2104654537
Υπεύθυνος Σεμιναρίων: ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ-Ερασιτέχνης Αστρονόμος.
Τηλ.: 210 - 4654005 - 6972716053