Η κατάργηση των τελών άδειας και μεταβίβασης οχημάτων πλήττει την ίδια την κοινωνία - Ενημερωτική εκστρατεία της Νομαρχίας Πειραιά

Για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει όλες οι Νομαρχίες της χώρας και για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει πρώτα από όλα στις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες και στην καθημερινότητα των πολιτών η απώλεια εσόδων συνολικού ύψους 120 εκ. € στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, εξαιτίας της κατάργησης των τελών άδειας και μεταβίβασης οχημάτων που προωθεί με σχέδιο νόμου η Κυβέρνηση, ενημερώνει με δυναμική της εκστρατεία η Νομαρχία Πειραιά.

Η Νομαρχία Πειραιά προκειμένου να καταστήσει τους πολίτες κοινωνούς του προβλήματος που ανακύπτει από την πέρα και έξω από κάθε λογική απόφαση της Κυβέρνησης, προχώρησε στην έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου, το οποίο πρόκειται να διανεμηθεί από αύριο στις 7 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και στον χώρο του Ηλεκτρικού Σταθμού.

Και αυτό γιατί σε μια περίοδο οξύτατης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η κυβέρνηση αντί να περικόψει σπατάλες διάφορων υπουργείων, περικόπτει χρήσιμους πόρους που επιστρέφουν με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κοινωνία, δήθεν για να τονώσει την αγορά του αυτοκινήτου οδηγώντας ταυτόχρονα τις Νομαρχίες της χώρας στην χρεοκοπία.

Στο φυλλάδιο επισημαίνεται ότι ουσιαστικά η Κυβέρνηση εμπαίζει τους πολίτες αφού η περιορισμένη αγοραστική δύναμη των πολιτών είναι που έχει οδηγήσει στην πτώση την αγορά αυτοκινήτου και όχι ασφαλώς τα 75 κατά μέσο όρο ευρώ που καταβάλλονται για τα τέλη άδειας και μεταβίβασης ενός συμβατικού ΙΧ. Εάν όμως αυτά τα χρήματα για τον πολίτη σε σύγκριση με το σύνολο της τιμής ενός αυτοκινήτου δεν σημαίνουν πολλά και για την αγορά του αυτοκινήτου σχεδόν τίποτα, για τις Νομαρχίες πρόκειται για έναν πόρο καθοριστικής σημασίας.

Όπως αναφέρεται στο φυλλάδιο η κατάργηση των τελών άδειας και μεταβίβασης οχημάτων σημαίνει :

διαβάστε όλο το δελτίο τύπου εδώ.