Η Νομαρχία Πειραιά αξιοποιεί την e-τεχνολογία και διεκδικεί την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ 2007-2013 προς όφελος των πολιτών.

Να αξιοποιήσει τα οφέλη και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από το ΕΣΠΑ 2007-2013, με στόχο την εισαγωγή νέων καινοτόμων δράσεων και υπηρεσιών που στηρίζονται στις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία προς όφελος των πολιτών, επιχειρεί η Νομαρχία Πειραιά συνεπής στις δεσμεύσεις της για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του ευρύτερου Πειραιά και των νησιών.

Στην κατεύθυνση αυτή η Νομαρχία Πειραιά έχει καταθέσει ήδη 5 προτάσεις για ένταξη προγραμμάτων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Οι προτάσεις αφορούν στην εισαγωγή προγραμμάτων που απλοποιούν και επιταχύνουν τις συναλλαγές με τους πολίτες, θέτουν σε νέες βάσεις τη λειτουργία των υπηρεσιών της Νομαρχίας, αυξάνουν το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και ικανότητας της Νομαρχίας Πειραιά σε περιόδους εκδήλωσης διαφόρων επικίνδυνων φαινομένων (π.χ. πυρκαγιές).

Συγκεκριμένα οι 5 προτάσεις που κατατέθηκαν αφορούν :


διαβάστε όλο το δελτίο τύπου εδώ.