Η Σαλαμίνα το 19ο μέλος του ΠΕΣΥΔΑΠ.

Ο ιστορικός Δήμος Σαλαμίνας συγκαταλέγεται πλέον στα μέλη του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά.
Με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας ζήτησε να γίνει νέο μέλος του ΠΕΣΥΔΑΠ και στην πρόσφατη συνεδρίαση του το διοικητικό συμβούλιο του ΠΕΣΥΔΑΠ αποδέχτηκε ομόφωνα το αίτημα αυτό και έτσι ο αριθμός των Δήμων μελών ανέρχεται σε 19.
Στην απόφασή τους τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου, τονίζουν ανάμεσα στα άλλα, ότι «είναι εξαιρετικά σημαντική η έκφραση εμπιστοσύνης στη διαδημοτική δράση του ΠΕΣΥΔΑΠ για το περιβάλλον και την ανάπτυξη. Είναι η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια που καταβάλλεται από ορισμένους κύκλους να πλήξουν το κύρος και την προσφορά του».
Πλέον, αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο η στενή συνεργασία του Δήμου Σαλαμίνας και του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά με στόχο την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, αποδεικνύοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να δραστηριοποιείται και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς μια κατεύθυνση βιώσιμης ανάπτυξης με οικολογικό περιεχόμενο.
Τα ζητήματα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής του νέου μέλους θα βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής του ΠΕΣΣΥΔΑΠ ώστε να προωθηθούν λύσεις που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης σε δήλωσή του τόνισε ότι «η αποτελεσματική, υποδειγματική και με ευαισθησία διαχείριση των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων από τον ΠΕΣΥΔΑΠ, επιβραβεύεται με την επιθυμία πολλών φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης να συμμετάσχουν ως μέλη. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη που υπάρχει στο έργο μας, με αποτέλεσμα ο Σύνδεσμος να παρουσιάζει μια ορμητική ανάπτυξη. Στο τελευταίο χρονικό διάστημα τρεις ακόμα δήμοι έγιναν μέλη μας. Διοίκηση και εργαζόμενοι θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους».