ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Αθήνα, 16 Μαΐου 2009

Η κακοποίηση και η εγκατάλειψη των ζώων (κυρίως των ζώων συντροφιάς) στην Ελλάδα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Η άθλια συμπεριφορά εκ μέρους κάποιων συμπολιτών μας αλλά και η αδιαφορία εκ μέρους της πολιτείας θίγουν τη χώρα και τον πολιτισμό μας. Παρά τις μακροχρόνιες και έντονες διαμαρτυρίες χιλιάδων πολιτών και πολλών σωματείων, η πολιτεία δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα μέτρα που να βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων και να ποινικοποιούν-καταργούν τα περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 100 Ζωοφιλικών Σωματείων διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας:

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009, ώρα 10:00

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αχαρνών 2, σταθμός ΜΕΤΡΟ Ομόνοια

καλώντας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει άμεσα στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων που θα συμβάλλουν στην προστασία των ζώων συντροφιάς, των παραγωγικών ζώων, των ελεύθερων ζώων στη φύση που αποτελούν το στόχο των κυνηγών, των ζώων στα τσίρκο που εξακολουθούν να περιοδεύουν στη χώρα μας. Η πολιτεία πρέπει να στείλει, εντός και εκτός Ελλάδος, ένα μήνυμα σεβασμού απέναντι στα ζώα και όχι να διαιωνίζει απαράδεκτες και βάρβαρες συνθήκες και συμπεριφορές.

Στο υπουργείο έχουν υποβληθεί συγκεκριμένες προτάσεις εκ μέρους των ζωοφιλικών οργανώσεων οι οποίες περιλαμβάνουν καμπάνια ενημέρωσης, θέσπιση ελεγκτικού μηχανισμού για την εφαρμογή του νόμου, αύξηση των ποινών και προστίμων για τους παραβάτες, απαγόρευση της πώλησης ζώων συντροφιάς από καταστήματα, βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τα παραγωγικά ζώα, ενημέρωση για τις καταστροφικές συνέπειες του κυνηγιού και περιορισμό της δραστηριότητας, απαγόρευση των τσίρκο με ζώα στη χώρα, κ.α.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 100 Φιλοζωικών Οργανώσεων

Για περισσότερες πληροφορίες:

…………6976489349………………..