ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Οι κάτοικοι της Περιοχής, Άγιος Νικόλαος του Δήμου Σαλαμίνας, που έχει ενταχθεί στο Σχέδιο Πόλης το 1926 και έχει χαρακτηριστεί με Διάταγμα, ως προστατευμένη περιοχή φυσικού κάλους, την Τετάρτη 6 Μαΐου 2009 συγκεντρωθήκαμε στον προαύλιο χώρο του Α΄ Δημοτικού Σχολείου, με σκοπό την λήψη αποφάσεων, για το απαράδεκτο και πέρα από κάθε λογική γεγονός του αποκλεισμού της μικρής σε έκταση περιοχής μας (10 οικοδομικά τετράγωνα) από την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου του Νησιού μας.

Όλοι εμείς γνωρίζαμε, ότι στην μελέτη κατασκευής του δικτύου, που έχει συνταχθεί από το 1980 περιλαμβάνεται και η εντός σχεδίου Περιοχή μας. Κατά περίεργο όμως τρόπο και χωρίς να ενημερωθούν οι κάτοικοι, το 1999 τροποποιήθηκε η αρχική μελέτη, κατά παράβαση του Νόμου ( άρθρο 5, παρ. 2 του Ν.1337/1983) με αποτέλεσμα να μείνει εκτός του σχεδιασμού της αποχέτευσης, κόστους 24.000.000 €, που τόσο ένθερμα είχε υποστηριχθεί από τον ίδιο το Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ένα μικρό τμήμα εντός σχεδίου πυκνοδομημένης περιοχής.

Το γεγονός αυτό προσβάλλει τους κατοίκους της περιοχή μας, τους προκαλεί αισθήματα πολιτών Β΄ Κατηγορίας και θα υποβαθμίσει περαιτέρω το περιβάλλον με δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, των διερχομένων και των επισκεπτών, αφού στην συγκεκριμένη περιοχή λειτουργούν πολλά καταστήματα αναψυχής.

Κατόπιν τούτων οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Νικολάου, οι οποίοι υπογράφουν πάρα κάτω, με δεδομένη και την στήριξη όλων των κατοίκων του Νησιού μας, απαιτούν από κάθε αρμόδιο, που με την ψήφο τους έχουν εκλέξει για να προασπίσει το περί δικαίου αίσθημα και να προστατέψει την υγεία τους, να ενεργήσει άμεσα ώστε να πραγματοποιηθεί επέκταση των αγωγών αποχέτευσης μέχρι το όριο Σχεδίου Πόλεως της περιοχής μας, ώστε να τύχουν και αυτοί του ευεργετήματος του πολυπόθητου έργου Ζωής για το Νησί μας, της αποχέτευσης.

Τέλος σας ενημερώνουμε, ότι ομόφωνα συμφωνήσαμε να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δεν λάβουμε τις απαιτούμενες δεσμεύσεις για την σύνδεση των κατοικιών μας με το υπό κατασκευή δίκτυο και πριν την οριστική λειτουργία του, γιατί πιστεύουμε ότι έτσι θα εξασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής που δικαιούμαστε και θα προστατέψουμε την υγεία των παιδιών μας.

Η συντονιστική επιτροπή

      Ανδρέου Γεώργιος

      Αργυρίου Αντώνιος

      Κουτσούκος Γεώργιος

      Μαλτέζος Αντώνιος

      Μασσάρος Μιχαήλ

      Παπαμιχαήλ Καλομοίρα

      Σακελλαρίου Ιωάννης