Προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της δρομολογιακής γραμμής Φανερωμένη Σαλαμίνας-Πέραμα Μεγάρων

Μηχανική βλάβη παρουσίασε, πριν τον απόπλου του, χθες το απόγευμα, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΑΙΑΝΤΑΣ» Ν.Π.10502, το οποίο ήταν προσδεδεμένο στον προβλήτα της Φανερωμένης στη Σαλαμίνα, έμφορτο με είκοσι (20) επιβάτες και ΙΧΕ οχήματα.

Η οικεία Λιμενική Αρχή απαγόρευσε τον απόπλου του, μέχρι διενέργειας ελέγχου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης και ενημέρωσε άμεσα τους επιβάτες, οι οποίοι εξυπηρετήθηκαν από την δρομολογιακή γραμμή Παλούκια Σαλαμίνας - Πέραμα.

Η αδυναμία μετακίνησης του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ σε άλλο σημείο του προβλήτα είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η λειτουργία της γραμμής και το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ - ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» Ν.Π.10360, το οποίο βρισκόταν στο λιμένα Περάματος Μεγάρων δεν εκτέλεσε το δρομολόγιό του, ενώ οι επιβάτες εξυπηρετήθηκαν από τη γραμμή Πέραμα Μεγάρων - Παλούκια Σαλαμίνας.

Περί ώρα 19:45 και κατόπιν αποκατάστασης της μηχανικής βλάβης, κατά δήλωση πλοιάρχου, το «ΑΙΑΝΤΑΣ» μεθόρμισε ασφαλώς σε άλλη θέση, ενώ παράλληλα αντικαταστάθηκε από το Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΙΙ» Ν.Π.10537, με την ταυτόχρονη επαναλειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ