Απάντηση Νίκου Ράπτη για τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Σαλαμίνας.

Ειλικρινά εκφράζω τη λύπη μου για το κατάντημα της δημοτικής αρχής να μηδενίζει την όποια προσφορά των παρατάξεων της μειοψηφίας, με την έκδοση ανυπόγραφης και υβριστικής ανακοίνωσης για την μη ψήφιση του κανονισμού καθαριότητας του δήμου.

Ειδικά για τη δημοτική μας παράταξη «ΠΡΩΤΑ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ» σε σχέση με το ερώτημα που θέτει η εν λόγω ανακοίνωση «Μοναδικός μας σκοπός σ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο είναι να λέμε σε όλα όχι;» σε ότι μας αφορά σας απαντώ και σας θυμίζω ότι:

  • Είμαστε η μόνη παράταξη μειοψηφίας που ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του 2007 και τα τεχνικά προγράμματα του 2007 και 2009.
  • Ψηφίσαμε τη πρόταση σας για επανεξέταση της απορριπτικής απόφασης του ελεγκτικού συνεδρίου για τη συνέχιση της αποχέτευσης.
  • Ψηφίσαμε στα τρία χρόνια δεκάδες προτάσεις (ήσσονος σημασίας) ενώ αντίθετα εσείς δεν υλοποιήσατε καμία πρόταση μας παρόλο που είχαν ομόφωνα ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Γιατί λοιπόν κ. Δήμαρχε χάσατε τη ψυχραιμία σας; Γιατί γενικεύετε τα πάντα; Αυτό δείχνει πολιτική ανεπάρκεια.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι ενδοπαραταξιακές σας ίντριγκες, οι ανεξαρτητοποιήσεις και οι μικροπολιτικές σας σκοπιμότητες.

Εμείς θα συνεχίσουμε τη δημιουργική αντιπολίτευση και θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των δημοτών και των κατοίκων του νησιού μας και μόνο αυτά.

Γράφετε επίσης στην απαράδεκτη ανακοίνωση σας απευθυνόμενοι στην μειοψηφία «είστε υπόλογοι στους δημότες»!

Ποίοι είναι υπόλογοι για την πρωτοφανή κατάσταση του δήμου στον τομέα της καθαριότητας, εμείς ή εσείς; Ποίοι διοικούν;

Κύριε Δήμαρχε ποιος ευθύνεται όταν:

  • Ολόκληρο το νησί έχει καλυφθεί με σκουπίδια;
  • Οι βρώμικοι κάδοι δεν επαρκούν;
  • Τα ογκώδη απορρίμματα δεν μαζεύονται για μήνες;
  • Υπάρχει ανικανότητα εύρεσης χώρου απόρριψης μπαζών και οικοδομικών υλικών;

Για όλα αυτά το αντίδοτο και η θεραπεία είναι η επιβολή προστίμων; Έχετε εξασφαλίσει στους δημότες τις προϋποθέσεις, τα μέσα και τη δυνατότητα να είναι ευσυνείδητοι και υποχρεωτικά νομοταγείς τα τελευταία τρία χρόνια;

Σας προτείναμε να ψηφίσουμε όλοι τον κανονισμό καθαριότητας και τα πρόστιμα να ισχύσουν στο τέλος του χρόνου. Σημαίνει αυτό όχι σε όλα;

Κύριε Δήμαρχε,

δεν είναι καθόλου έντιμο να ρίχνετε ευθύνες στην αντιπολίτευση για θέματα που εσείς δεν κατορθώσατε στη διάρκεια της θητείας σας να οργανώσετε και να εφαρμόσετε με ή χωρίς κανονισμό.

Ιδού λοιπόν γιατί εσείς είστε υπόλογος στους δημότες μας! Θα το διαπιστώσετε σύντομα και από τους ίδιους.

Νίκος Ράπτης

Υποψήφιος Δήμαρχος