Εκστρατεία ενημέρωσης για τη νέα γρίπη σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς από τη Νομαρχία Πειραιά

Ενημερωτική εκστρατεία με τη διανομή έντυπου υλικού ξεκίνησε από χθες, πρώτη ημέρα λειτουργίας των ιδιωτικών παιδικών σταθμών η Νομαρχία Πειραιά σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της Νομαρχίας Πειραιά με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Αντωνάκο, και αποτελούμενο από ιατρούς της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισκέφθηκε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς στον ευρύτερο Πειραιά που ξεκίνησαν από σήμερα τη λειτουργία τους και διένειμε σε προσωπικό και γονείς το φυλλάδιο της Νομαρχίας Πειραιά για τη νέα γρίπη.

Το φυλλάδιο που έχει εκδοθεί με μέριμνα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά, χάρη στις απλές και κατανοητές απαντήσεις του σε όλα τα ερωτήματα που σχετίζονται με την νόσο, αποτελεί πολύτιμο οδηγό για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της.

Στόχος της ενημερωτικής καμπάνιας της Νομαρχίας Πειραιά είναι η πλήρης και εμπεριστατωμένη ενημέρωση του διδακτικού και λοιπού προσωπικού των Σταθμών αλλά και των γονέων για τη νέα γρίπη.

Η ενημερωτική εκστρατεία της Νομαρχίας Πειραιά θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ενώ από την 1/9 θα επεκταθεί και στους Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση. Παράλληλα όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Νομάρχης Πειραιά το προσεχές χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν και ενημερωτικά σεμινάρια της Νομαρχίας Πειραιά για τη νέα γρίπη σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ, απευθυνόμενα τόσο σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων όσο και στους γονείς.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Στη Νομαρχία Πειραιά, έχοντας ως βασική προτεραιότητα την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και πιστεύοντας ότι ο καλύτερος σύμβουλος όλων, είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, προχωράμε σε καμπάνια ενημέρωσης των συμπολιτών μας, εργαζομένων στους σταθμούς αλλά και των γονέων των μικρών παιδιών, σε συνεργασία τόσο με τους δήμους της περιοχής μας όσο και με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών. Πρόκειται για μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί και θα εντατικοποιηθεί απευθυνόμενη προς όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης όσο πλησιάζουμε προς την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου».