Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας.


Καλωσορίζουμε την ιστοσελίδα του Ναυτικού Όμιλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας (ΝΟΒΣ) www.nobs.gr

Ο Ν.Ο.Β.Σ. ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2003 από 30 ιδρυτικά Μέλη.

Με την απόφαση 2250/18-5-2004 του Πρωτοδικείου Πειραιά εγκρίθηκε το Καταστατικό του Ομίλου και αποφασίσθηκε η εγγραφή του Σωματείου «Ναυτικός όμιλος θαλαμηγών και σκαφών αναψυχής Βουλκαρίου Σαλαμίνας – ΝΟΒΣ» που εδρεύει στη Σαλαμίνα στο δημόσιο βιβλίο σωματείων του Πρωτοδικείου Πειραιά με Αριθμό Μητρώου 4324. Στη Γενική Συνέλευση της 2ας Νοεμβρίου 2008 αποφασίζεται ομόφωνα η τροποποίηση του ισχύοντος Καταστατικού ώστε στους Σκοπούς του Ομίλου να περιληθφεί και ο Ναυταθλητικός με προοπτική την ανάπτυξη του αθλήματος της Ιστιοπλοΐας. Με την απόφαση 1660/31-3-2009 του Πρωτοδικείου Πειραιά εγκρίθηκε το νέο τροποποιημένο Καταστατικό του Ν.Ο.Β.Σ. Η επίσημη ονομασία του Ομίλου είναι πλέον “Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας (Ν.Ο.Β.Σ.)” και για την εκτός Ελληνικής επικράτειας επικοινωνία, “Salamis Yachting Club.

Σύμφωνα με το Καταστατικό ο σκοπός του Ν.Ο.Β.Σ. είναι Μορφωτικός, Πολιτιστικός, Περιβαλλοντικός, Εξωραϊστικός και Ναυταθλητικός. Προς ανάπτυξη της Ιστιοπλοΐας, της ναυτικής και της αλιευτικής τέχνης και γενικά των ναυτικών Αθλημάτων. Με σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη των ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων των μελών. Με δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων και παρόρμηση στην αγάπη προς την θάλασσα, τον σεβασμό στην επιστήμη της Ναυτιλίας, και τους κανόνες της ασφαλούς Ναυσιπλοΐας, τη διαφύλαξη και συντήρηση των ναυπηγημάτων. Με έμφαση στην προσπάθεια προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος του Αιγιαλού και της θάλασσας. Με ανάπτυξη φιλικών σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ των Λιμενικών Φορέων και των Ναυταθλητικών συλλόγων της Ελλάδος και του Εξωτερικού

Στον Ν.Ο.Β.Σ. έχει παραχωρηθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος στο Λιμάνι της Σαλαμίνας χώρος για κατασκευή μονίμων εγκαταστάσεων. Στον χώρο αυτόν έχει τοποθετηθεί ένας Οικίσκος, που παραχωρήθηκε ευγενικά επί δανεισμώ από τον όμιλο επιχειρήσεων Αφοι Σπανόπουλοι, για προσωρινή στέγαση των Ναυταθλητικών δραστηριοτήτων του Ν.Ο.Β.Σ.. Από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας έχει εκπονηθεί σχέδιο και έχει αναληφθεί η δέσμευση, να κατασκευαστούν μόνιμες Ναυταθλητικές εγκαταστάσεις στον χώρο αυτόν, για να στεγαστεί ο Ν.Ο.Β.Σ.

Ο Ν.Ο.Β.Σ. έχει έδρα τη φιλόξενη γωνιά του Δημοτικού Κέντρου Νεότητας Σαλαμίνας.