Φτερά έκανε πιστόλι από την κανονιοφόρο «Μαχητής»

Το πιστόλι τύπου κολτ του κυβερνήτη της κανονιοφόρου «Μαχητής» διαπιστώθηκε ότι λείπει από τον ειδικό φοριαμό ασφαλείας του πλοίου κατά τη διαδικασία παράδοσης- παραλαβής καθηκόντων στον νέο κυβερνήτη του σκάφους.

Η απώλεια του πιστολιού έγινε αντιληπτή προχθές κατά την προγραμματισμένη διαδικασία καταμέτρησης των όπλων και άλλων υλικών του σκάφους, ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αρχικές έρευνες δεν έχουν διαπιστωθεί ίχνη διάρρηξης. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν λάβει δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ παράλληλα διεξάγονται και οι προβλεπόμενες ανακριτικές πράξεις.

Για 24 ώρες ασκήθηκε πίεση στο προσωπικό να καταθέσουν οτιδήποτε σχετικό γνωρίζουν. Παράλληλα ειπώθηκε στα μέλη του πληρώματος ότι δεν θα υπάρξουν ποινικές συνέπειες στην περίπτωση που η απώλεια του πιστολιού οφείλεται σε λάθος και ο υπεύθυνος δεν ανέφερε το γεγονός από τον φόβο συνεπειών.

Το πλοίο όταν διαπιστώθηκε η κλοπή βρισκόταν στον ναύσταθμο του Πολεμικού Ναυτικού στη Σαλαμίνα. Η κανονιοφόρος τα τελευταία δύο χρόνια έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένες επιτυχείς αποστολές στο Αιγαίο και εκτός Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος ασφαλείας για την ύπαρξη του πιστολιού δεν είναι μία καθημερινή δραστηριότητα, ενώ πρόσβαση στον συγκεκριμένο χώρο εκτός του κυβερνήτη έχουν και άλλα εξουσιοδοτημένα για τον λόγο αυτό άτομα.

Από το Πολεμικό Ναυτικό, όπως ανακοινώθηκε, έχουν δρομολογηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες χάθηκε το πιστόλι.

από Τα Νέα