ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Λ. ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ 19 – Τηλ. 210 46.51.424


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην προσπάθειά μας να ενημερώσουμε τους κατοίκους του νησιού σχετικά με δημοσιεύματα ή φέϊγ – βολάν που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες και αφορούν την εκβάθυνση που πραγματοποιήσαμε στο λιμάνι των Παλουκίων, το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας έχει να δηλώσει τα εξής:

1. Το έργο έγινε ως συνέχεια αυτού της εκβάθυνσης στη Φανερωμένη και σκοπός του ήταν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Σαλαμίνας τόσο όσον αφορά το χρόνο όσο και την ασφάλεια των μετακινήσεων και από τις δύο γραμμές, Παλουκίων και Φανερωμένης.

2. Για τις εργασίες που έγιναν, ακολουθήθηκε η καθ΄ όλα νόμιμη διαδικασία. Η απόφαση για το έργο ήταν ομόφωνη, ενώ ελήφθησαν όλες οι άδειες που έπρεπε να ληφθούν .

3. Όσο για τα φερτά υλικά – ουδεμία σχέση με λύματα – εναποτέθηκαν προσωρινά στην προβλήτα, προκειμένου να στραγγίξουν από την υγρασία ώστε να μπορούν να μεταφερθούν. Μάλιστα ήδη έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά τους, παρότι κάποιοι επιχείρησαν απεγνωσμένα την τελευταία ημέρα να την εμποδίσουν με καταγγελίες στην Αστυνομία! Ποια άραγε περιβαλλοντική ‘ευαισθησία’ τούς ώθησε στην πράξη αυτή;

Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας, με πρόεδρο το Δήμαρχο Σαλαμίνας, αποτελείται από Δημοτικούς Συμβούλους και των δύο δήμων του νησιού, και μάλιστα διαφορετικών παρατάξεων, πράγμα που από μόνο του διασφαλίζει τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του και την απόλυτη διαφάνεια στα έργα που γίνονται, πάντα ομόφωνα, για το καλό όλου του νησιού. Στο χρόνο που λειτουργεί μ΄ αυτή του τη σύνθεση, έχει να παρουσιάσει ένα αξιόλογο έργο και έχει παρέμβει επιλύοντας πολλά προβλήματα των λιμένων και των παράκτιων περιοχών της Σαλαμίνας. Ίσως ακριβώς αυτό το γεγονός, ότι δηλ. πρόκειται για ένα νομικό πρόσωπο που παράγει έργο, να ενόχλησε κάποιους. Εμείς έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς όφελος των κατοίκων του νησιού. Υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε προβεί και σε καθαρισμό του θαλάσσιου χώρου του κόλπου της Σαλαμίνας (έμπροσθεν «Δροσοπηγής») από τη λυματολάσπη αυτή τη φορά.
Όπως βλέπετε λοιπόν, εμείς καθαρίζουμε τον τόπο από τη λάσπη, δεν παράγουμε λάσπη. Τη δουλειά αυτή την αφήνουμε σε άλλους, ειδικότερους από μας.

Το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Ο Πρόεδρος: Σπυρίδων Σοφράς (Δήμαρχος Σαλαμίνας)
Η Αντιπρόεδρος: Διαμαντίδου Άννα (Δημοτική Σύμβουλος Αμπελακίων)
Τα Μέλη: Παχής Κωνσταντίνος (Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας)
Αγαπίου Νικόλαος (Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας)
Παπαδημητρίου Σωκράτης (Αντιδήμαρχος Αμπελακίων)
Ραπτόπουλος Στυλιανός (Αντιδήμαρχος Αμπελακίων)
Κρουστάλλης Γεώργιος (Δημοτικός Σύμβουλος Αμπελακίων)
Τσάπελης Δημήτριος (Κάτοικος Σαλαμίνας – Ιδιώτης)