Ομιλία του Γιάννη Τραγάκη στη Σαλαμίνα.

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Β΄ Πειραιά Γιάννης Τραγάκης στην αίθουσα "Flamingo" στην οποία παραβρέθηκε αρκετός κόσμος.

Βιογραφικό:

Γεννήθηκε στον Κορυδαλλό του Πειραιά στις 27.1.1945.
Είναι έγγαμος με την Σμαράγδα Καλοβελώνη και έχει δύο παιδιά.
Επάγγελμα: Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π. - Από το 1966 διατηρούσε γραφείο μελετών και κατασκευών και το 1971 ίδρυσε την εταιρεία "Ι. Τραγάκης & Π. Ζεντέλης Ο.Ε."
Σπουδές: Τοπογράφος Μηχανικός (Ε.Μ.Π.) - Χημικός (Πανεπιστημίου Αθηνών)
Ξένες γλώσσες: Αγγλικά
Διεύθυνση Πολιτικού Γραφείου: Πέτρου Ράλλη 226, 184 54, Νίκαια, τηλ: 210 4927090/ 210 4927100,
Ηλεκτρονική Δ/νση: i.tragakis@gmail.com - Ιστοσελίδα: www.tragakis.gr

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες:

Εξελέγη Βουλευτής Β΄ Πειραιώς (Ν.Δ.) στις εκλογές 1974, 1977, Ιούνιο 1989, Νοέμβριο 1989, Απρίλιο 1990, Μάρτιο 2004 και Σεπτέμβριο 2007. Το 2004 εξελέγη Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής. Το 2007 εξελέγη πρώτος βουλευτής της Β’ Πειραιώς. Τον Οκτώβριο του 2007 εξελέγη Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Πολιτικές δραστηριότητες:

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος (Κοινοβουλευτική Περίοδος: 2004-2007) - Πρόεδρος της Επιτροπής για την τιμή του πολιτικού κόσμου (Πόθεν Έσχες για τα έσοδα και τις προεκλογικές δαπάνες των υποψηφίων Βουλευτών και των Κομμάτων / Κοινοβουλευτική Περίοδος: 2004 - 2007) - Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των όσων Περιλαμβάνονται στις Δικογραφίες που Διαβιβάστηκαν στη Βουλή, σχετικά με Θέματα Εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (Κοινοβουλευτική Περίοδος: 2004-2007) - Πρόεδρος της Διακομματικής Ομάδας Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδος - Η.Π.Α – Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Ομάδας Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδος – Κίνας - Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Έχει, επίσης, διατελέσει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος σε θέματα Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Μεταφορών - Γραμματέας της Βουλής - Κοσμήτορας της Βουλής - Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ν.Δ. - Πρόεδρος του Τεχνικού Συμβουλίου της Βουλής - Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης της Βουλής - Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμύνης της Βουλής – Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της ΑΓΕΤ - Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ν.Δ. - Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. - Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. - Υπεύθυνος του Γραφείου Τεκμηρίωσης του Κόμματος - Γραμματέας της Γραμματείας τέως Βουλευτών και Πολιτευτών της Ν.Δ.

Κοινωνικές δραστηριότητες:

· Μέλος του Τ.Ε.Ε., Μέλος του συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών.

· Μέλος της Φωτογραμμετρικής εταιρείας.

· Μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης για το Περιβάλλον (Globe).

· Έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις σε πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

· Είχε εκλεγεί μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004).

Επιτροπές της Βουλής:

· Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφελείας (ΔΕΚΟ) - Θέση: Μέλος

· Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας - Θέση: Μέλος