ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ... Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ, Ω ΦΙΛΕ!!!

Η κ. Μπακαούκα Κατερίνα, εκδότρια της τοπικής εφημερίδας ¨Πολίτης με δικαίωμα¨, στο τελευταίο φύλλο της αναφέρεται στον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη των Λατομείων Σαλαμίνας, κ. Αγγέλου Θωμά, προσπαθώντας να του προσδώσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, το χαρακτηρισμό του ¨ευεργέτη¨.

Δηλώνει ότι είναι φίλος της και τον εκθειάζει για τις διάφορες αρετές που τον διακρίνουν.

Επιτίθεται δε σ΄ όλους εμάς τους υπολοίπους, που ενώ έχουμε να μοιράσουμε ¨ τ΄ αμπελοχώραφα¨ μαζί του, τον παρουσιάζουμε σαν αρπακτικό και ότι είμαστε άνθρωποι μικροπρεπείς και εμπαθείς. Προκειμένου δε, να ενισχύσει το κοινωνικό προφίλ του φίλου της, καταφεύγει ακόμα και σε ανακρίβειες, σχετικά με τις επιχορηγήσεις του προς διαφόρους φορείς του τόπου μας.

Εκτός αυτής προς τον ΑΙΑΝΤΑ(40000 ευρώ), διαψεύδω τις υπόλοιπες προς το ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ(260000 ευρώ), σαν Δημοτικός Σύμβουλος.

Αλλά, ακόμη και αλήθεια αν ήταν, πιστεύω ότι καμία επιχορήγηση δεν είναι δυνατόν ν΄ αντισταθμίσει τη ζημιά που προκαλούν τα Λατομεία του κ. Αγγέλου, στη φύση και το περιβάλλον του νησιού μας.

Με την ευκαιρία δηλώνω ότι, όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα, δεν θα ψηφίσω ούτε στη Δημαρχιακή Επιτροπή, ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο οποιαδήποτε προσφορά του κ. Αγγέλου Θ. προς το Δήμο μας, είτε μηχανήματος είναι αυτή, είτε μετοχές είναι αυτή, είτε μετρητά είναι αυτή.

Θα την απορρίψω, για τους ίδιους λόγους που απέρριψαν οι Τρώες την προσφορά του ¨Δούρειου ίππου¨ από τους αρχαίους Έλληνες, με τη γνωστή ρήση, ¨Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας¨.

Δημήτρης Καλογήρου - Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σαλαμίνας