Οι Παιδικές χαρές της Σαλαμίνας παραδομένες στην αδιαφορία, την εγκατάλειψη και την ανασφάλεια.

Η δημοτική αρχή είναι απούσα από τις παιδικές χαρές. Τις έχει εγκαταλείψει στο έλεος της ασυδοσίας , αδιαφορώντας για τα σκουπίδια που είναι συσσωρεμένα στους κάδους τουλάχιστον πάνω από 15 ημέρες, γιατί αυτή είναι περίπου η συχνότητα καθαρισμού των κάδων σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι φέτος τον Ιούνιο δεν υπήρχαν κάδοι σε καμία παιδική χαρά τώρα τελευταία μπήκαν μερικοί επιλεκτικά σε κάποιες από αυτές με τις πιο πάνω προϋποθέσεις και δυστυχώς είναι για το φαίνεστε.
Δεν έχει γίνει ποτέ υγειονομικός έλεγχος, δεν έχουν καθαριστεί, απολυμανθεί, σχεδόν ποτέ οι εσωτερικοί τους χώροι και δεν έχουν ποτέ ελεγχθεί τα όργανα των παιδικών χαρών και ότι χαλάει εγκαταλείπεται ή αντικαθίσταται με προχειρότητα. Γεγονός ότι, πολλά παιδιά έχουν χτυπήσει στις παιδικές χαρές από τα ακατάλληλα όργανα, ιδιαίτερα σε αυτή που βρίσκεται στο διπλανό χώρο του αναψυκτηρίου, χωρίς βέβαια σοβαρά προβλήματα ‘’ευτυχώς ‘’ και δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.
Τα όργανα είναι τουλάχιστον πάνω από έξι χρόνια και ελλοχεύει παντού ο κίνδυνος αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Δυστυχώς οι παιδικές χαρές έχουν καταστεί χώροι τρωκτικών, αλλοδαπών, λιμναζόντων νερών αφού τα νερά από τις βρύσες δεν εκρέουν από τον αγωγό εξόδου και υπόπτων που περνούν άλλα μηνύματα στα παιδιά και όχι αυτά που πρέπει. Η παιδική χαρά στον Άγιο Νικόλαο φτιάχτηκε πρόχειρα με πολύ μεγάλο κόστος και πόρτα δεν έχει να προστατεύει τα παιδιά μας. Είναι ευθύνη η παρέμβαση της δημοτικής αρχής. Δεν πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν σε τέτοιο περιβάλλον και να αποκτούν κακές συνήθειες από αυτό που συνεχώς βλέπουν. Είναι αναγκαίος ο καθαρισμός , ο υγειονομικός έλεγχος με επίσημη ανακοίνωση αναρτημένη στη εξώθυρα με την ακριβή ημερομηνία ελέγχου και τα ονόματα των ιατρών, καθώς επίσης και ο έλεγχος των οργάνων με ακριβή ημερομηνία ελέγχου και με τα ονόματα των υπευθύνων. Δεν χρειάζονται φωτογραφίες γιατί πιστεύω πως αυτά είναι γνωστά λίγο-πολύ σε όλους. Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση σήμερα η οποία δεν μας τιμά καθόλου.

από αναγνώστη του Salamina-Press