Η απάντηση του Δήμου Σαλαμίνας σχετικά με το αντλιοστάσιο

Το περασμένο Σάββατο 10.10 ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του τρίτου και τελευταίου αντλιοστασίου της αποχέτευσης στην Παραλία της Σαλαμίνας. Το γεγονός ότι για την κατασκευή αυτή ήταν απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί τμήμα του αύλιου χώρου του Κέντρου Νεότητας, που μέχρι σήμερα φιλοξενούσε μικρή παιδική χαρά, θορύβησε κάποιους συμπολίτες μας και αποτέλεσε για κάποιους άλλους επαγγελματίες της παραποίησης μέγα θέμα προς πολιτική εκμετάλλευση.
Θέλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες της Σαλαμίνας πως δεν ήταν δυνατό να δημιουργηθεί το αντλιοστάσιο κάπου αλλού, διότι απαιτούνταν να βρίσκεται πολύ κοντά με το ήδη υπάρχον Α1 και δεν ήταν δυνατό να αποφύγουμε την επιβάρυνση της Παραλίας, διότι ήταν ο πλέον προσφορότερος χώρος που μπορούσε να υποδεχθεί τα λύματα χωρίς να εκτοξευτεί το κόστος και τη στιγμή που ήδη είχε δημιουργηθεί εκεί το πρώτο αντλιοστάσιο. Άλλωστε η κατασκευή αντλιοστασίων στις συγκεκριμένες θέσεις προβλεπόταν σαφώς από τη μελέτη του έργου, η οποία έχει παρουσιαστεί πολλές φορές σε δημόσιες ανοιχτές συζητήσεις.
Εξάλλου, μετά την κατασκευή των αντλιοστασίων, τόσο έναντι του δημαρχείου όσο και στο Κ. Νεότητας, έχει ήδη προβλεφθεί να φυτευτούν περιμετρικά δέντρα, ενώ οι ίδιες οι κατασκευές θα βαφούν σε χρώματα που θα δένουν με το περιβάλλον, ώστε να μειώσουμε όσο το δυνατό τις συνέπειες στην αισθητική του παραλιακού μετώπου.
Αν μια δημοτική αρχή έχει ευαισθησία για τη βελτίωση της συνολικής εικόνας του τόπου και δη της παραλίας είναι η σημερινή κι αυτό το έχουμε αποδείξει από την πρώτη στιγμή με τις παρεμβάσεις που κάναμε άμεσα στα πρώτα χρόνια της θητείας μας (πλακόστρωση, φωτισμός, ανέλκυση παλαιών σκαφών) αλλά και με όσες παρεμβάσεις έχουμε προβλέψει τον επόμενο χρόνο. Όσο αφορά τους χώρους παιδικών χαρών, η φιλοσοφία μας είναι οι παιδικές χαρές να αναβαθμιστούν μία προς μία και όχι να υπάρχουν παντού διάσπαρτες χωρίς προδιαγραφές ασφάλειας για τα παιδιά μας. Το έχουμε ήδη κάνει με την παιδική χαρά του Αγ. Νικολάου, που μπορεί όποιος θέλει να την επισκεφτεί και να το διαπιστώσει και μόνος του, θα το κάνουμε κει με τις υπόλοιπες παιδικές χαρές.
Αν αναλογιστούμε τα οφέλη που θα έχει ο τόπος μας από την ολοκλήρωση της αποχέτευσης (καθαριότητα, δημόσια υγεία, ποιότητα ζωής, αναβάθμιση της πόλης, τουριστική ανάπτυξη, οικονομικό όφελος για όλους ), θα καταλάβουμε πως αξίζει τον κόπο για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα ακόμη να υποστούμε μια μικρή ταλαιπωρία. Όλοι μας, και πρώτοι εμείς, να΄ στε σίγουροι πως θέλουμε να δούμε την παραλία που περπατούσαμε από μικροί αναβαθμισμένη. Θέλουμε όμως, παράλληλα, όταν κάνουμε τη βόλτα μας εκεί να μυρίζουμε το αεράκι της θάλασσας και όχι τις οσμές από τα απόβλητα, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να το θέλουμε όλοι μας.
Οι μεγάλες κορώνες δε βοηθούν. Ας τολμήσουμε επιτέλους ν΄ αφήσουμε την αποχέτευση μακριά από την αντιπολιτευτική μας τακτική.



ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
(τηλ. επικ. 210 4646 161)