Αποχέτευση: Δικαιώνεται ο Δήμος Σαλαμίνας

Για ακόμη μια φορά δικαιώθηκε ο Δήμος Σαλαμίνας από την Ελληνική Δικαιοσύνη την περασμένη Τρίτη 20 Οκτωβρίου, στη δίκη των ασφαλιστικών που προκάλεσε η ΕΥΔΑΠ, ζητώντας ουσιαστικά να μην εφαρμοστεί η προηγούμενη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, που όριζε ρητά να προχωρήσει σε προσωρινή σύνδεση του φρεατίου στο αντλιοστάσιο Α1, ώστε να διοχετεύονται εκεί τα λύματα. Το δικαστήριο δέχτηκε την ανάγκη για άμεση σύνδεση, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία και απέρριψε το αίτημα της ΕΥΔΑΠ.
Άμεσα ο Δήμος κάλεσε την ΕΥΔΑΠ, που αυτή τη φορά ανταποκρίθηκε, το αντλιοστάσιο άνοιξε και, σε εφαρμογή της απόφασης των ασφαλιστικών, έγινε προσωρινή σύνδεση με εύκαμπτο σωλήνα, παρουσία υπαλλήλου της εταιρίας και εργατών του αναδόχου του έργου. Μάλιστα διοχετεύονται με επιτυχία λύματα στο αντλιοστάσιο από τις εκάστοτε προκύπτουσες ανάγκες.
Οι διαδοχικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης τον τελευταίο μήνα υπέρ του Δήμου Σαλαμίνας έρχονται να ικανοποιήσουν τον αγώνα που κάνει η νυν δημοτική αρχή εδώ και τρία χρόνια και παράλληλα να ικανοποιήσουν το αίτημα των χιλιάδων συμπολιτών μας που θέλουν την πόλη να αποκτήσει επιτέλους αποχέτευση. Η δική μας προσπάθεια δε σταματά εδώ. Εμείς θα νιώσουμε πραγματική ικανοποίηση μόνο όταν συνδεθεί και το τελευταίο σπίτι της Σαλαμίνας. Κι αυτό δε θ΄ αργήσει
.


από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας