ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες

Τον τελευταίο καιρό καταβάλλεται από κάποιους προσπάθεια επαναφοράς του διαχωρισμού των δημοτών μας σε ‘ντόπιους’ και ‘ξένους’. Ο διαχωρισμός αυτός, που είναι πλέον καταδικαστέος στη συνείδηση του λαού, γίνεται με υστεροβουλία και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των προσωπικών επιλογών και στόχων όσων τον επιδιώκουν.
Η προσπάθεια κατηγοριοποίησης και διαχωρισμού των δημοτών, εκτός από το ρατσισμό που αποπνέει, είναι απαράδεκτη, καταδικαστέα και, κυρίως, επικίνδυνη για τη Σαλαμίνα, γιατί διαταράσσει τον κοινωνικό ιστό του δήμου μας.
Στόχος όλων των κατοίκων του νησιού, ανεξάρτητα από τον τόπο που γεννήθηκαν και την περιοχή που κατοικούν, πρέπει να είναι η βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ομοψυχία, κοινωνική συνοχή και κοινές προσπάθειες.
Η σημερινή δημοτική αρχή απορρίπτει λογικές διαχωρισμού των δημοτών και ενεργεί πάντα αμερόληπτα και με γνώμονα το καλό όλων, χωρίς καμία εξαίρεση. Για μας υπάρχουν μόνο δημότες Σαλαμίνας και μοναδικός μας στόχος είναι η εξυπηρέτησή τους σε όποιο σημείο του δήμου κι αν κατοικούν.
Ως δήμαρχος αυτού του τόπου, καλώ όλους τους δημότες να απορρίψουν κάθε προσπάθεια κατηγοριοποίησής τους και να καταδικάσουν όσους την επιδιώκουν, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την αγωνία μας για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας.

Φιλικά
Σπύρος Σοφράς