Με τρία εμβολιαστικά κέντρα συμμετέχει η Νομαρχία Πειραιά στη διαδικασία εμβολιασμού του υγιούς πληθυσμού για τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1)

Με τρία εμβολιαστικά κέντρα συμμετέχει η Νομαρχία Πειραιά στη διαδικασία εμβολιασμού του υγιούς πληθυσμού για τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1)
Με δύο εμβολιαστικά κέντρα και μια κινητή μονάδα εμβολιασμού συμμετέχει η Νομαρχία Πειραιά στη διαδικασία εμβολιασμού του υγιούς πληθυσμού για τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1), που ξεκινά αύριο Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009.
Ο εμβολιασμός αφορά υγιή άτομα από 6 μηνών έως 50 ετών, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων για την Υγεία (ΕΚΕΠΥ) τα άτομα με χρόνια νοσήματα ή νοσήματα υψηλού κινδύνου θα εμβολιάζονται στα νοσοκομεία ή στα ιατρεία του ασφαλιστικού τους παρόχου.
Τα εμβολιαστικά κέντρα της Νομαρχίας Πειραιά θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9.30 το πρωί έως τη 13.30 το μεσημέρι.
Ο εμβολιασμός για τη νέα γρίπη θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλέφωνα 213 1601847-8 έτσι ώστε να υπάρξει προγραμματισμός για την εύρυθμη λειτουργία, τη σωστή διαχείριση των εμβολίων και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Τα εμβολιαστικά κέντρα της Νομαρχίας Πειραιά είναι :
1. Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Νομαρχίας Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 19, Πειραιάς, 2ος όροφος
2. Πολυχώρος «Απόλλων» Νομαρχίας Πειραιά
Ερμουπόλεως και Πηλίου 1, Καμίνια
3. Ιατρική Κινητή Μονάδα Νομαρχίας Πειραιά
Η ιατρική κινητή μονάδα της Νομαρχίας Πειραιά θα κάνει ομαδικούς εμβολιασμούς (π.χ σε χώρους εργασίας) για τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) κατόπιν έγγραφης δήλωσης στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά όπου θα αναφέρονται ο τόπος του εμβολιασμού, ο αριθμός των ατόμων που προτίθενται να εμβολιαστούν και άτομο επαφής. Οι αιτήσεις συμμετοχής ομαδικού εμβολιασμού με την κινητή ιατρική μονάδα της Νομαρχίας Πειραιά θα αποστέλλονται με φαξ στο 210 4178393.

Τα εμβολιαστικά κέντρα της Νομαρχίας Πειραιά είναι εξοπλισμένα με το απαραίτητο υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό και στελεχωμένα με το αναγκαίο ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.
Παρακαλούνται οι πολίτες της Νομαρχίας Πειραιά εφόσον ανήκουν στις υγιείς ομάδες πληθυσμού και επιθυμούν να εμβολιαστούν και δεν είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, να δηλώσουν συμμετοχή έτσι ώστε να γίνει σωστός προγραμματισμός και να αποφευχθεί οποιαδήποτε δυσλειτουργία.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε «Στη Νομαρχία Πειραιά είμαστε πανέτοιμοι να συμβάλλουμε με υπευθυνότητα και αξιοπιστία στη διαδικασία του εμβολιασμού του υγιούς πληθυσμού της περιοχής μας για τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) με δύο σταθερά κέντρα εμβολιασμού και μια κινητή μονάδα. Ήδη το Υπουργείο μάς έχει διαθέσει 4.000 εμβόλια και το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και όσοι πολίτες επιθυμούν να εμβολιαστούν δεν έχουν παρά να καλέσουν στους αριθμούς που έχουμε θέσει στη διάθεσή τους».