Ανακοίνωση της εφημερίδας "Εν Πειραιεί"

Αρχικά για το θέμα που δημιουργήθηκε εξέδωσε ανακοίνωση ο ίδιος ο δημοσιογράφος Β. Φανίδης

Εν συνεχεία νέα ανακοίνωση εξέδωσε η εφημερίδα "Εν Πειραιεί" για το δημοσίευμα που προκάλεσε την αντίδραση του υποψηφίου Δημάρχου Γ. Τσαβαρή. Την ανακοίνωση υπογράφει ό ίδιος ο εκδότης της εφημερίδας Μ. Χάνδακας. Η ανακοίνωση είναι η εξής:
Προς: Σωματείο Αποστράτων Πολεμικού Ναυτικού Σαλαμίνας


Πειραιάς, 18 Νοεμβρίου 2009




Κύριοι,

Αναφορικά με το δημοσίευμα στο υπ’αριθ. 339 φύλλο της 17ης Νοεμβρίου 2009, και τη στήλη «Στα Αδυτα των Δήμων» την οποία υπογράφει ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Φανίδης, και αναφέρεται στους υπηρετήσαντες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, βεβαιώνω τα εξής:
Ουδέποτε ο Γιάννης Τσαβαρής αποκάλεσε στην εφημερίδα μας τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού «πιλάφια». Αντιθέτως, τούς έχει χαρακτηρίσει ως τη ραχοκοκαλιά του νησιού.
Η «Εν Πειραιεί» δεν είχε την πρόθεση να θίξει ή να προσβάλει τους απόστρατους ή εν ενεργεία αξιωματικούς του ένδοξου Πολεμικού μας Ναυτικού και να βλάψει την υπόληψή τους. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να χρεωθεί δόλος στη χρήση του χαρακτηρισμού «πιλάφια» από τη συγκεκριμένη στήλη η οποία σημειωτέον ξεχωρίζει για το σκωπτικό της ύφος. Αναγνωρίζω ωστόσο, ότι πρόκειται για ατυχή χαρακτηρισμό που εκ παραδρομής δημοσιεύθηκε.
Με την ιδιότητά μου ως εκδότη – διευθυντή, ζητώ συγγνώμη για το περιεχόμενο του εν λόγω δημοσιεύματος. Γνωρίζοντας όλοι τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και θέσεις, σας δηλώνω ότι ένα από τα λίγα για τα οποία αισθάνομαι υπερήφανος για την πατρίδα μας είναι το Πολεμικό μας Ναυτικό. Σας ενημερώνω δε ότι έχω σταθεί κυματοθραύστης υπέρ του στο παρελθόν και όποτε χρειαστεί, θα το επαναλάβω.
Στο επόμενο φύλλο θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση. Ελπίζω οι γραπτές εξηγήσεις να κρίνονται επαρκείς και να σας ικανοποιούν. Εύχομαι να μη δοθεί άλλη έκταση η οποία εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο μικρόψυχες, προβοκατόρικες πολιτικές κύκλων εκτός Πολεμικού Ναυτικού.

Με ειλικρινή εκτίμηση

Μιχάλης Χάνδακας
Εκδότης - Διευθυντής