Έτοιμη η προμελέτη για τη σύνδεση Φανερωμένης – Νέας Περάμου


Ένα χρόνιο θέμα που απασχολούσε τη Σαλαμίνα επιλύεται με τη βούληση και τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής. Η σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική Αττική με εναέρια γέφυρα από την πλευρά της Φανερωμένης συμπεριλήφθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2010 που υποβλήθηκε και εγκρίθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2. 12.2010.
Ο Δήμαρχος Σπύρος Σοφράς ενημέρωσε το Σώμα ότι με δικές του ενέργειες έχει γίνει ήδη η προμελέτη του έργου, που εκτιμάται πως θα στοιχίσει γύρω στα 48 εκ. ευρώ. Η γέφυρα θα έχει μήκος 850μ. και πλάτος 10 και υπολογίζονται ως διάρκεια κατασκευής τα 4 χρόνια.
Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ο ρυθμός αύξησης για τη γραμμή Φανερωμένης – Νέας Περάμου είναι 6,22% το χρόνο έναντι 2,29% της γραμμής Παλουκίων - Περάματος για τα οχήματα και 3,98% για τους επιβάτες.
Η οδική σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα θα παρέχει άμεση πρόσβαση τόσο στην Αττική Οδό και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» όσο και στο εθνικό οδικό δίκτυο. Με την κατασκευή της γέφυρας οι μετακινήσεις θα γίνονται σε πολύ συντομότερο χρόνο με μεγαλύτερη ασφάλεια και χωρίς επιρροή από καιρικές συνθήκες.
«Πρόκειται για ένα έργο πνοής που, μαζί με την ολοκλήρωση της αποχέτευσης και του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, θα βάλει τα θεμέλια για την ανάπτυξη του νησιού. Στόχος αυτής της δημοτικής αρχής είναι να προκαλέσει την ανάπτυξη του τόπου μας, να κάνει το νησί μας επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος και να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία θέσεων εργασίας κυρίως για τους νέους» τονίζει ο Δήμαρχος Σαλαμίνας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ