Αιματηρή απόπειρα ληστείας στην Εθνική Τράπεζα Σαλαμίνας

Αιματηρή απόπειρα ληστείας με τραυματίες δυο αστυνομικούς σημειώθηκε στις 15:10 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Σαλαμίνας.

Άγνωστοι εισέβαλαν στην τράπεζα και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες χωρίς, ωστόσο, να προλάβουν να αφαιρέσουν χρήματα.

Τους δύο ληστές προσπάθησαν να εμποδίσουν δύο αστυνομικοί - ένας υπαρχιφύλακας και ένας αρχιφύλακας - οι οποίοι, όμως, δέχθηκαν τα πυρά των ληστών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

Ο υπαρχιφύλακας, ο οποίος έχει τραυματιστεί σοβάρα στο μάτι, αρχικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας νοσηλεύεται ο αρχιφύλακας που έχει τραυματιστεί στο πόδι, τον θώρακα και τη μέση.

Μετά τη ληστεία το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε ένα φορτηγάκι, χρώματος μπεζ, σε απόσταση περίπου δυο χιλιομέτρων από την Τράπεζα, το οποίο εξετάζεται αν αποτέλεσε το όχημα διαφυγής των δύο ανδρών. Για τον ίδιο λόγο εξετάζεται και μια μοτοσυκλέτα που βρέθηκε στην περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν, τέλος, ότι υπήρχε και ομάδα υποστήριξης των δύο επίδοξων ληστών.

Η ίδια τράπεζα είχε αποτελέσει στόχο ληστών και πριν από μερικούς μήνες, όταν άγνωστοι δράστες «χτύπησαν», πάλι μεσημέρι, σπάζοντας την τζαμαρία με βαριοπούλες και αφαιρώντας άγνωστο χρηματικό ποσό.

Απο Zougla.gr