Εργατικό ατύχημα στο Ναυπηγείο Κυνοσούρας Α.Ε. στην Σαλαμίνα


Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου κηδεύτηκε στο νεκροταφείο του Σχιστού ο 74χρονος ναυτικός Γιώργος Μακρουλάκης, ο οποίος εργαζόταν (αν και συνταξιούχος) ως καπετάνιος στο σκάφος αναψυχής «Aquarella» του πρώην βουλευτή και θείου του πρώην πρωθυπουργού, Αχιλλέα Καραμανλή.
Ο άτυχος άνδρας έπεσε από το σκάφος την ώρα που αυτό βρισκόταν για συντήρηση στο Ναυπηγείο Κυνοσούρας Α.Ε. στην Σαλαμίνα, την Δευτέρα το πρωί (14/12), καθώς προσπαθούσε να επισκευάσει τα κλειδιά της άγκυρας. Η πτώση από ύψος 3 μέτρων στάθηκε τελικά μοιραία για την ζωή του, καθώς τελικά εξέπνευσε, βαρύτατα τραυματισμένος, μερικές ώρες αργότερα.
Αρχικά ο άτυχος καπετάνιος διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας της Σαλαμίνας, όμως η κατάστασή του κρίθηκε ιδιαιτέρως σοβαρή, γι’ αυτό και μεταφέρθηκε την ίδια ημέρα στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Ουδείς από τους υπεύθυνους του Ναυπηγείου Κυνοσούρας που είχαν την ευθύνη (καθώς το ατύχημα έγινε μέσα στις εγκαταστάσεις τους) έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει, ως όφειλε, το Λιμεναρχείο. Καταγγέλλουν το ναυπηγείο για πολυήμερη καθυστέρηση της αναφοράς του γεγονότος στις Λιμενικές Αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ ZOUGLA.GR