Σύζευξη Φανερωμένης – Ν. Περάμου: Το Πάσχα αργεί ακόμη


Τον τελευταίο μήνα στο Δήμο μας, με αφορμή κατ΄ αρχήν την ψήφιση από το Δ.Σ. του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2010 και εν συνεχεία μέσω του διαδικτύου αλλά και έντυπου υλικού που διανεμήθηκε, βιώνουμε έναν απίστευτο πολιτικό βερμπαλισμό πάνω σ΄ ένα έργο πνοής για τη Σαλαμίνα, τη σύζευξη Φανερωμένης – Ν. Περάμου.Είναι πασιφανές και στον πιο αδαή περί πολιτικής σκοπιμότητας ότι η συγκεκριμένη επίθεση γίνεται για λόγους προεκλογικούς από μια τρομοκρατημένη, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς όραμα για το νησί μερίδα ανθρώπων, που τρέφει μάλιστα τη ματαιοδοξία να ηγηθεί αυτού του δήμου.

Είναι όμως περίεργο ότι αυτοί που ‘σιγοντάρουν’ είτε πολιτικά είτε με οποιοδήποτε άλλον τρόπο έναν δημοτικό σύμβουλο που αποποιήθηκε των ευθυνών του, δεν αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα να γίνουν στη Σαλαμίνα έργα τέτοιας εμβέλειας όπως η γέφυρα, μεγάλα αναπτυξιακά έργα που θα αναμορφώσουν τον τόπο, θα προκαλέσουν τη δημιουργία ενός δικτύου υποδομών και θα αποφέρουν οικονομικά οφέλη στο νησί.
Αν οι συγκεκριμένοι που επιτίθενται στο έργο είχαν το πολιτικό θάρρος πριν τρία χρόνια να παραμείνουν ενεργοί στην πρώτη γραμμή, ως όφειλαν απέναντι στους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν, ίσως και να γνώριζαν ότι αυτή η δημοτική αρχή ουδέποτε αποφάσισε για τους πολίτες χωρίς τους πολίτες. Το αντίθετο μάλιστα, από την πρώτη στιγμή εγκαινίασε την άμεση επαφή μαζί τους, από την πρώτη στιγμή απευθύνεται στον πολίτη και μόνο.
Αυτή η δημοτική αρχή προώθησε όσο καμία την άμεση δημοκρατία, με ανοιχτές συγκεντρώσεις και διαδοχικές ενημερώσεις- και μάλιστα αποκεντρωμένα πολλές φορές, στις γειτονιές – για όλα τα θέματα που άπτονται του Δήμου (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, Αποχέτευση, Καθαριότητα, Ανακύκλωση, Κυκλοφοριακή Μελέτη, κ.ά.).
Τι θέλουν οι συγκεκριμένοι κύκλοι; Να μην προτείνει τίποτα ο δήμαρχος, να μην έχει όραμα για τον τόπο, να μη βλέπει μπροστά, κι όλα αυτά προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη μωροφιλοδοξία τους και μόνο. Είτε όμως το θέλουν είτε όχι, το νησί θ΄ αλλάξει πρόσωπο. Με την ολοκλήρωση της αποχέτευσης (η οποία επίσης δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ακολουθούσαμε τις μηδενιστικές φωνές), την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, τη γέφυρα από τη Φανερωμένη και την ανάδειξη του αρχαιολογικού μας πλούτου, η Σαλαμίνα τα αμέσως επόμενα χρόνια, πέραν των θέσεων που θα προκύψουν, θα μπει σε τροχιά τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης ανάλογης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Τούτη η δημοτική αρχή έχει συγκεκριμένες προτάσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια βάση, μια έτοιμη οικονομοτεχνική μελέτη (που δεν έγινε καθόλου βιαστικά και που δεν κόστισε στο Δήμο ούτε ένα ευρώ!), πάνω στην οποία μπορεί πλέον να γίνει δημόσια διαβούλευση και, γιατί όχι, ένα δημοψήφισμα. Γιατί σας τρομάζει τόσο; Εμάς η Δημοκρατία δε μας τρόμαξε ποτέ, διότι ποτέ δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα κι ούτε βασιστήκαμε ποτέ σε χορηγούς, για να είμαστε έρμαιο των συμφερόντων του οιουδήποτε.
Όσο για βεγγαλικά, μη βιάζεστε. Το Πάσχα αργεί ακόμη.