Κατασχέσεις 1,9 τόνων ακατάλληλων σαρακοστιανών το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας από την Νομαρχία Πειραιά

Σαφάρι ελέγχων στην αγορά καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, πραγματοποίησε η Νομαρχία Πειραιά, με στόχο την προστασία των καταναλωτών από κάθε διατροφικό κίνδυνο και από κάθε προσπάθεια παραπλάνησής του.

Στη Σαλαμίνα μετά από κτηνιατρικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν σε εστιατόρια κατασχέθηκαν :

♦ 104,5 κιλά βόειος κιμάς, σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο και διάφορα άλλα κρέατα και λουκάνικα, από το ψητοπωλείο-εστιατόριο του κ. Κουρτίδη Φώτιου στη Σαλαμίνα, διότι βρέθηκαν κατά περίπτωση νωπά σε κατάψυξη, άνευ σημάνσεων και λήξη ορίου συντήρησης.

♦ 29,35 κιλά διάφορα κρέατα και κρεατοσκευάσματα, χοιρινό φιλέτο Ολλανδίας και κιμάς βόειος, από το μεζεδοπωλείο του κ. Βιρβίλη Προκόπη στη Σαλαμίνα, διότι βρέθηκαν κατά περίπτωση νωπά σε κατάψυξη, άνευ σημάνσεων και με αλλοιώσεις οργανοληπτικών χαρακτήρων. Τα προϊόντα καταστράφηκαν

♦ 15 κιλά χταπόδια και σουπιές, από το ουζερί του κ. Ρούμελη Κων/νου στη Σαλαμίνα, διότι βρέθηκαν νωπά σε κατάψυξη. Τα προϊόντα καταστράφηκαν.

♦ 15 κιλά καλαμάρια και σουπιές από οινομαγειρείο του κ. Καραντη Κων/νου στη Σαλαμίνα, διότι βρέθηκαν νωπά σε κατάψυξη. Τα προϊόντα καταστράφηκαν.

Για όλες τις παραπάνω υποθέσεις η Νομαρχία Πειραιά ενημερώνει τον αρμόδιο Εισαγγελέα Αγορανομίας Πειραιά.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Στην Νομαρχία Πειραιά, δεν υπάρχουν Σαββατοκύριακα και αργίες. Κάθε μέρα είναι για εμάς μέρα προστασίας της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών και το αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά, προχωρώντας σε σημαντικές κατασχέσεις μέσα στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Πιστεύουμε ότι μαζί με τους υπεύθυνους επαγγελματίες και τους ενημερωμένους καταναλωτές, θα περιορίσουμε όσα επικίνδυνα φαινόμενα παρουσιάζονται στην αγορά, προστατεύοντας έτσι και την αξιοπιστία των ευσυνείδητων επαγγελματιών και την ομαλή λειτουργία του εμπορίου»

διαβάστε όλο το δελτίο τύπου εδώ.