ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ --- ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΡΑΠΤΗ ΣΤΗ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Ε.Σ.Σ. (6/2/2010)

Κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας της Ο.Ε.Ε.Σ.Σ. στην αίθουσα ‘Μπόγρη’ του Δημαρχείου, παρουσία των κ.κ. Αντιπροέδρου της Βουλής, Νομάρχη Πειραιά, βουλευτών και άλλων τοπικών παραγόντων, ο υποψήφιος δήμαρχος Σαλαμίνας Νίκος Ράπτης στο χαιρετισμό που απεύθυνε μεταξύ άλλων άσκησε κριτική στις ομιλίες που είχαν προηγηθεί και τόνισε ιδιαιτέρως τα παρακάτω:

- Σχετικά Ομοσπονδία Εξωραϊστικών & Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας σημείωσε ότι η Ο.Ε.Ε.Σ.Σ έχει προσφέρει αρκετές υπηρεσίες στο νησί στα 35 χρόνια από την ίδρυση της θα πρέπει όμως να μετεξελιχθεί σε όργανο της τοπικής κοινωνίας περισσότερο ‘θεσμικού χαρακτήρα’ και να συνεργάζεται αρμονικά με τον Δήμο και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους (ανεξάρτητα αν η εκάστοτε δημοτική αρχή είναι της αρεσκείας ή όχι).

- Σε ότι αφορά τις επικείμενες Δημοτικές εκλογές ζήτησε τα κριτήρια εκλογής δημάρχου να μην είναι οι ‘διευκολύνσεις’ που εκάστοτε υποψήφιος έχει πραγματοποιήσει (είτε στο στράτευμα, είτε στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης, είτε στην προσφορά ωρών εργασίας σε αδιόριστους καθηγητές ή δασκάλους). Αντιθέτως τόνισε ότι μοναδικά κριτήρια πρέπει να είναι η ικανότητα, το ήθος, οι γνώσεις και κυρίως το όραμα των υποψηφίων και των συνεργατών τους για την ανάπτυξη και την πρόοδο του νησιού μέσα από ολοκληρωμένα και ρεαλιστικά προγράμματα.

- Τέλος επειδή όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο θέμα της ζεύξης του νησιού ο Νίκος Ράπτης είπε, ‘ Σας διαβεβαιώνω ότι για το μείζον αυτό θέμα δεν θα αποφασίσει καμία Ομοσπονδία Συλλόγων, καμία Νομαρχία και τολμώ να πω καμία κυβέρνηση. Θα αποφασίσουν οι περισσότεροι από 40.000 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού μας μετά από δημόσια διαβούλευση και κοινωνικό διάλογο.

Εμείς αποφασίζουμε για εμάς και κανείς άλλος, αυτή είναι η μόνη σοβαρή θέση’.


Σαλαμίνα, Φεβρουάριος 2010


Γραφείο Τύπου ‘Πρώτα η Σαλαμίνα’

Νίκος Ράπτης

Υποψήφιος Δήμαρχος

Υ.Γ. Το πλήρες κείμενο της ομιλίας μπορείτε να το δείτε στο ιστολόγιο του Συνδυασμού ΠΡΩΤΑ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ στη διεύθυνση http://salamisfirst.blogspot.com/