Προληπτική παύση λειτουργίας Νηπιαγωγείου στη Σαλαμίνα λόγω γρίπης

Την παύση λειτουργίας για επτά ημερολογιακές ημέρες αρχής γενομένης από αύριο 27 Φεβρουαρίου 2010 μέχρι και 5 Μαρτίου 2010 του Νηπιαγωγείου Καματερού Σαλαμίνας, λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου ιού γρίπης Α (Η1Ν1), αποφάσισε ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.

Η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά, κατόπιν ενημέρωσης από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σημειώνεται ότι η διακοπή λειτουργίας σχολείων, τάξεων ή τμημάτων γίνεται για προληπτικούς λόγους και έχει ως στόχο την πρόληψη της περαιτέρω διασποράς του νέου ιού της γρίπης Α (Η1Ν1).

Στο διάστημα αυτό είναι απαραίτητο όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων, τάξεων ή τμημάτων των οποίων διακόπτεται η λειτουργία, να απέχουν από άλλα μαθήματα ή ομαδικές εξωσχολικές δραστηριότητες.

Για την απόφαση παύσης λειτουργίας η Νομαρχία Πειραιά ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το ΕΚΕΠΥ.