Σε λανθασμένη βάση το Αναπτυξιακό Σχέδιο του ΟΛΠ σύμφωνα με τον Δήμαρχο Περάματος Γ. Γλύκα

Θετική ήταν αρχικά η απάντηση της Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Γλύκα στο Αναπτυξιακό Σχέδιο του ΟΛΠ για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά ευελπιστώντας την πολυπόθητη ανάπλαση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου, μιας περιοχής έντονα υποβαθμισμένης, αλλά με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.Δυστυχώς, όμως, ολόκληρο το Αναπτυξιακό Σχέδιο του ΟΛΠ όπως κατατέθηκε παραγκωνίζει πλήρως την πόλη του Περάματος, αφού και στα 38 προτεινόμενα θέματα για ένταξη δεν γίνεται ουδεμία αναφορά στην πόλη μας.

Μεταξύ των όσων προτείνει ο Δήμαρχος Περάματος υπάρχουν κάποιές προτάσεις που αφορούν και την Σαλαμίνα, συγκεκριμένα ο Γ. Γλύκας προτείνει:

  • ζητούμενο είναι ο σχεδιασμός και η δημιουργία του 3ου δρόμου – ταχείας κυκλοφορίας από το Πορθμείο Περάματος έως τη Λεωφόρο Σχιστού μέσω του όρους Αιγάλεω.
  • Ζητάμε την υποθαλάσσια οδική σύνδεση Σαλαμίνας – Περάματος, ένα έργο που θα αποσυμφορήσει το Πέραμα από τη διαμπερή κυκλοφορία και θα εξυπηρετήσει την ευχερέστερη πρόσβαση προς Σαλαμίνα σε συνδυασμό με την δημιουργία του 3ου δρόμου.
  • Ζητάμε ακόμα την επέκταση της γραμμής τραμ από τον Πειραιά μέχρι το Πορθμείο Περάματος, καθώς και την επέκταση της γραμμής του Μετρό με στάση στα σύνορα Περάματος – Κερατσινίου.
Επισημαίνει ακόμα ότι στις σημερινές συνθήκες απαιτούνται λύσεις που θα μπορούν να απελευθερώσουν τις πραγματικές δυνάμεις της τοπικής οικονομίας με τη δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων τόσο για την ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης όσο και για την ανάπτυξη νέων μορφών οικονομικών δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα στο τριτογενή τομέα παραγωγής με έμφαση στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, αλλά και σε καινοτόμες δραστηριότητες όπως στον κλάδο του πολιτισμού με την ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.
Ειδικά, όσον αφορά, την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης και εκσυγχρονισμού του κλάδου, καθώς και να προχωρήσει ο ΟΛΠ στην εφαρμογή όλων των προηγούμενων αποφάσεων του για την εγκατάσταση πλωτού προβλήτα στην Κυνοσούρα.
Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του Δήμαρχου Περάματος απο την ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ