... ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ...

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου σε ανάρτηση του Salamina-press σχετικά με την ανάδειξη του Δ. Ελευσινιώτη ως αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, έγινε ένα σχόλιο που έθιγε τον κ. Αγαπιου. Αυτός θεώρησε σωστό ως θιγόμενος ,να μας στείλει e-mail και να απάντηση στο κακόβουλο σχόλιο. Ταυτόχρονα εμείς το διαγράψαμε αφού πράγματι στερείτο σοβαρότητας. και ουσίας (όχι ότι είναι το μοναδικό). Επίσης στείλαμε απάντηση στον κ. Αγαπίου του οποίου ζητούσαμε να αφαιρέσει την τελευταία πρόταση στην οποία εκτόξευε απειλές και επικαλείτο τα νόμιμα δικαιώματά του -αλήθεια τα δικαιώματα του ως επώνυμος ή ως ανώνυμος χρήστης; Ο λόγος ήταν όπως γράψαμε και στον ίδιο ότι παρόμοιες πρακτικές τον Αύγουστο του 2009 με τα "μαϊμού" εξώδικα στο salamispress είχαν προκαλέσει αλγεινή εντύπωση σε όλους έμας που χρησιμοποιούμε το internet ώς μέσο ενημέρωσης και επικοινωνίας, και δεν είμαστε πλέον λίγοι. Ο κ. Αγαπίου δεν θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει και προτίμησε με unfair τρόπο να κοινοποιήσει την διαμαρτυρία του. Παραθέτω από κάτω τα δύο e-mail τονίζοντας ότι όταν οι πολιτικοί επικαλούνται τα νόμιμα δικαιώματα τους στερούνται μάλλον πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων.
Το e-mail του κ. Αγαπίου που στάλθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 14:04 έγραφε:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΓΑΠΙΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥ Απευθυνόμενος στον ανώνυμο του σχολίου της 18/2/10 07:59, σχετικά με την ανάρτηση υπό τον τίτλο ' Νέος Αρχηγός ΓΕΝ ο Δ. Ελευσινιώτης " του γνωρίζω ότι: α.- Αποστρατεύθηκα από τις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού το έτος 1996 με τη θέλησή μου, αμέσως μετά το φιάσκο που έζησα με τα ΙΜΙΑ για λόγους ευθιξίας και επομένως δεν έχω καμία σχέση με την ανάδειξη του φίλου μου του Δημήτρη ως νέου Αρχηγού του ΓΕΝ. Απεναντίας τον συγχαίρω για τη νέα και σοβαρή θέση που αναλαμβάνει, θέση που είναι το όνειρο επιτυχίας κάθε Αξιωματικού που θέλει να σταδιοδρομήσει και του εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Η δε επιτυχία του θα είναι σίγουρη, όπως εξ άλλου υπήρξε και η σταδιοδρομία του μέχρι σήμερα, αν διαβάσει κανείς το πλούσιο βιογραφικό του. β.-Με το νέο Αρχηγό με συνδέουν εκτός των στρατιωτικών και οικογενειακές σχέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό, σχέσεις που είναι πέρα των απλών φιλικών δεσμών. Επομένως τα αναγραφόμενα στο σχόλιο του ανώνυμου δεν κρύβουν μόνο κακοήθεια, αλλά έχουν ύπουλο χαρακτήρα και στοχεύουν στη διασάλευση των σχέσεών μας, αποβλέποντας πιθανόν σε πολιτικό συμφέρον με την υποψηφιότητά μου, ως Δημάρχου. Επίσης κατά το παρελθόν είχα διαβάσει ψευδή και δυσμενή σχόλια ανωνύμων στο πρόσωπό μου, αλλά δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία. Το τωρινό όμως σχόλιο που προσπαθεί να ταράξει την ειρήνη και τη σχέση δύο ατόμων που πρόσφατα βρίσκονται στο στάδιο αναδείξεως των, εμένα ως υποψηφίου Δημάρχου και του κ. Δ. Ελευσινιώτη ως Αρχηγού ΓΕΝ είναι πέρα από το πρίσμα κάθε φαντασίας. Τέλος θέλω να γνωστοποιήσω τόσο στον ανώνυμο όσο και στο διαχειριστή του παρόντος blog ότι θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια. Βαγγέλης Αγαπίου Πρώην Δήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας

Η δική μας απάντηση στις 18 Φεβρουαρίου 19:47 ήταν: Κύριε Αγαπίου, το σχόλιο στο οποίο αναφέρεστε διαγράφηκε όταν έγινε αντιληπτό από τον διαχειριστή αφού ήταν φανερό ότι βριθούσε κακοήθειας και αμοραλισμού, και όχι λόγω της απειλής που εκτοξεύσατε στην τελευταία πρόταση του mail σας. Η απόφασή σας να είστε ξανά υποψήφιος για τον Δήμο Σαλαμίνας, και με δεδομένη την προηγούμενη θητεία σας έπρεπε να σας είχαν οπλίσει με αρκετή υπομονή και ανοχή έναντι όλων αυτών που αντιλαμβάνονται το πολιτικό παιχνίδι ως πόλεμο χαρακωμάτων εκτοξεύοντας λάσπη και ύβρεις χωρίς καμία αιδώ. Στο παρελθόν, αν έχετε παρακολουθήσει την πορεία αυτού του blog, είχαμε και οι ίδιοι αναρωτηθεί αν θα έπρεπε να επιτρέπουμε τα σχόλια ή θα έπρεπε πρώτα να τα "φιλτράρουμε" πριν αυτά δημοσιευτούν. Αφορμή είχε σταθεί ένα μάλλον ψεύτικο εξώδικο που είχε στείλει ο Δήμαρχος Αμπελακίων Μ. Τραυλός. Τέτοιο εξώδικό δεν υπήρχε ούτε μπορούσε να υπάρξει, αφού στην περίπτωση της λειτουργίας των Blog δεν υπάρχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο. Καταλήξαμε ότι το φιλτράρισμα θα ήταν ένα είδος λογοκρισίας πράγμα που είναι ενάντια και των προθέσεων μας και των ιδεών μας. Αφήνουμε λοιπόν ανοιχτά τα σχόλια προωθώντας έναν ανοιχτό διάλογο, με όσα προβλήματα έχει αυτός, και ελπίζουμε σε μία αυτορύθμιση που πολλές φορές επιτυγχάνεται από τους ίδιους τους "σχολιαστές" , το είδατε άλλωστε και στην περίπτωση του σχολίου που σας έθιξε, ότι υπήρξαν άμεσα σχόλια υποστήριξης προς το πρόσωπό σας. Θα σας πρότεινα λοιπόν να δημοσιευτή ή απάντηση σας χωρίς την τελευταία πρόταση, που είναι σίγουρο οτι θα εγείρει ένα κύκλο σχολίων που θα κάνουν λόγω για φίμωση και ποδηγέτηση από μέρους σας της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών. Η παρότρυνση για μη δημοσίευση της τελευταίας πρότασης δεν συνεπάγεται ότι θα πρέπει να παραιτηθείτε από κάθε νόμιμο δικαίωμα που θεωρείται πως έχετε.