ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυστυχώς η διοικητική - μετά από τέσσερα χρόνια - ανικανότητα του δημάρχου Σαλαμίνας αλλά και του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, εξέθεσαν για άλλη μια φορά το δήμο μας.

Στις 16/02/2010 είχε προγραμματιστεί ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. - προκειμένου να εκλεγεί ο νέος γραμματέας του σώματος - αφού μετά από πενήντα ημέρες ανακάλυψαν !!! ότι δεν μπορεί ο γραμματέας του Δ.Σ. να είναι ταυτόχρονα και αντιδήμαρχος.
Όμως, ο διοικητικός τραγέλαφος δε σταματάει εδώ· αντίθετα εδώ ξεκινάει, αφού όπως ορίζει ο κώδικας, την ειδική αυτή συνεδρίαση συγκαλεί αλλά και προεδρεύει ο πλειοψηφίσας σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος του επιτυχόντος Συνδυασμού, κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Είναι προφανές ότι ο ίδιος ο νομοθέτης, αναφέρει συνδυασμό και όχι δημοτική παράταξη, διότι δε θέλει να εμπλέξει τις κορυφαίες αυτές διαδικασίες με ενδεχόμενες ενδοπαραταξιακές διενέξεις.

Σε συνέχεια λοιπόν όλων αυτών, ο δημοτικός σύμβουλος που έπρεπε να συγκαλέσει και να προεδρεύσει στην ειδική αυτή συνεδρίαση ήταν ο κ. Γιάννης Τσαβαρής, αφού ως γνωστό έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τη δημοτική παράταξη του κ. Σοφρά και όχι από το συνδυασμό που έλαβε μέρος στις εκλογές (πώς θα μπορούσε να γίνει εξάλλου;)

Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε ότι γι' αυτό το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει σαφής αναφορά του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία έχει αποσταλεί στο Δήμο Σαλαμίνας το Δεκέμβριο του 2008.

Παρόλα αυτά, ο δήμαρχος και η πρόεδρος του Δ.Σ. διαβεβαιώνοντας περί της νομιμότητας της επιλογής τους τον κ. Κώστα Αγαπίου (όπως ο ίδιος ανέφερε), τον έπεισαν να υπογράψει την πρόσκληση για τη σύγκληση και προεδρία της ειδικής συνεδρίασης, αφού είναι ο δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος.

Βέβαια το αποτέλεσμα της όλης εξέλιξης ήταν να καταλάβουν έστω και αργά το λάθος τους και να ζητήσουν στην εκκίνηση της διαδικασίας την αναβολή της συνεδρίασης λόγω λάθους.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι όταν η άσκηση εξουσίας γίνεται από εμπαθείς και ταυτόχρονα αδαείς τότε δεν πρέπει να μας παραξενεύουν τέτοια φαινόμενα....

το γραφείο τύπου του συνδυασμού