ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνος και περιχώρων καταδικάζει το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε την Κυριακή 28 /3/ 2010 το βράδυ στα Πατήσια με θύμα ένα 15χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν και σοβαρά τραυματισμένη την 10χρονη αδελφή του.

Είναι πραγματικά τραγικό αθώοι άνθρωποι να σκοτώνονται με τέτοιο φρικτό τρόπο λόγω της ασυνειδησίας κάποιων άλλων.

Δυστυχώς τα θύματα της συγκεκριμένης ενέργειας δεν ήταν μόνο ο άτυχος 15χρονος.

Η αδελφή του που μπορεί να μην κινδυνεύει η ζωή της εντούτοις εάν χάσει την όραση της, όπως φοβούνται οι γιατροί, θα κουβαλά μια μόνιμη αναπηρία σε όλη την υπόλοιπη ζωή της που δεν θα την αφήσει ποτέ να ξεχάσει αυτή την τραγική νύχτα.

Και η Μάνα που παρά τα επιπόλαια τραύματα του κορμιού φέρει ανεξίτηλα τραύματα στην ψυχή που δεν θα μπορέσουν ποτέ να επουλωθούν.

Δεν θα καταφέρει ποτέ να ξεχάσει την εικόνα του διαμελισμένου παιδιού της και δεν θα την αφήνει να ξεχάσει η αναπηρία του παιδιού που επέζησε.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η γυναίκα αυτή προσπάθησε να γλιτώσει τα παιδιά της από τον πόλεμο και τις βόμβες στην Καμπούλ φέρνοντας τα σε μια Ευρωπαϊκή Χώρα όπου, ακόμα και αν έτρωγαν από’ τα σκουπίδια, πίστευαν ότι η τύχη τους θα είναι καλύτερη χωρίς να φαντάζεται ότι κι εδώ εξελίσσεται ένας «κρυφός» και «ανελέητος» πόλεμος και ο εχθρός είναι άγνωστος οπότε δεν μπορείς να προφυλαχθείς.

Τι και αν πρόκειται για μετανάστες! Την ίδια «τύχη» μπορεί να έχει αύριο ο καθένας από εμάς όπως ανάλογα θύματα συμπολιτών μας υπήρξαν πολλά κατά το παρελθόν.

Η Πολιτεία, το συντεταγμένο Κράτος θα πρέπει να λάβει δραστικά και άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των Πολιτών καθώς πέρα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε έξαρση βρίσκεται και η εγκληματικότητα.

Το Κράτος είναι υπεύθυνο απέναντι στους Πολίτες που νιώθουν πια ανασφαλής ακόμα και μέσα στο σπίτι τους.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ------------------------------- Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΗΣΣΑΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ----------------ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ