Παρέμβαση ‘ζωής’ στη στροφή – καρμανιόλα

Ακόμη μια παρέμβαση ‘ζωής’ από το Δήμο Σαλαμίνας σ΄ ένα σημείο που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας στη συμβολή της Λ. Ιπποκράτους με την Αγ. Λαυρεντίου. Η συγκεκριμένη στροφή – καρμανιόλα, λόγω της απότομης κλίσης της και της ταχύτητας που αναπτύσσουν τα αυτοκίνητα, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες και ιδιαίτερα μετά τη μονοδρόμηση της Ιπποκράτους τα τελευταία χρόνια, είχε μετατραπεί σε παγίδα θανάτου για πολλούς νεαρούς ανθρώπους. Ωστόσο, μέχρι σήμερα καμία σχετική ενέργεια δεν είχε γίνει.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σπύρου Σοφρά, ο Δήμος Σαλαμίνας εκπόνησε τη σχετική μελέτη και το πρωί της Τρίτης 13 Μαρτίου ξεκίνησε τις εργασίες κατεδάφισης κατ΄ αρχήν μέρους της μάντρας οικίας που βρίσκεται πάνω στη στροφή, προκειμένου να διαπλατυνθεί ο δρόμος. Για το σκοπό αυτό, στη συνέχεια θ΄ αλλάξουν θέσεις μια σειρά στηλών της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, ενώ θα γίνουν κι άλλες μικρότερες παρεμβάσεις (σήκωμα δρόμου στην αρχή της Αγ. Λαυρεντίου κ.ά.) ώστε ν΄ αλλάξει η κλίση και ν΄ αυξηθεί η ορατότητα.
«Αυτή η δημοτική αρχή είναι εδώ για να κάνει έργα που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως. Το θέμα είναι να γλιτώσουμε τις ζωές και άλλων συνανθρώπων μας» είπε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, που επισκέφτηκε το σημείο με την έναρξη των εργασιών και συνομίλησε με τους περίοικους.

από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας