Με σύστημα GPS παρακολουθούν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα!


Δ. ΠΕΙΡΑΙΑ: ΝΥΧΤΑ ΕΠΙΑΣΕ ΛΙΜΑΝΙ Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ»

Προσφεύγουν στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


Λιμάνι και, μάλιστα το μεγαλύτερο της χώρας, έπιασε, αυτή τη φορά νύχτα, ο «Μεγάλος Αδελφός», μετά την απόφαση του δήμου Πειραιά να εγκαταστήσει σύστημα παρακολούθησης και εντοπισμού των εργαζομένων στην καθαριότητα! Πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα δήμου να εγκαταστήσει τέτοιου είδους σύστημα, καθώς πριν από περίπου δύο χρόνια ανάλογη προσπάθεια είχε κάνει η δημοτική αρχή στην Αθήνα στους δημοτικούς αστυνομικούς, αλλά μετά από σχετική αποκάλυψη της αυτοδιοίκησης gr ο κ. Κακλαμάνης είχε αναγκαστεί να πάρει πίσω την απόφαση (για να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=507).

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το σύστημα παρακολούθησης και εντοπισμού τοποθετήθηκε εν αγνοία των εργαζομένων στα οχήματα του δήμου: «Μόνοι μας το ανακαλύψαμε, όταν αντιληφθήκαμε ότι για κάποιο διάστημα τα φορτηγά, τα απορριμματοφόρα και τα σάρωθρα «εξαφανίζονταν» το βράδυ από τις θέσεις στάθμευσης και μετά από λίγη ώρα επέστρεφαν, αφού προφανώς είχε γίνει η εγκατάσταση του GIS, ενός συστήματος πολύ πιο εξελιγμένου από το GPS», αποκαλύπτει στην αυτοδιοίκηση gr ο γ.γ του Σωματείου Οδηγών-Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών του δήμου Πειραιά, Βασίλης Γκιτάκος. Προσθέτει δε ότι οι εργαζόμενοι πρόκειται να προσφύγουν στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Εργαζόμενοι: η δημοτική αρχή δρα με ύπουλους τρόπους

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο κατηγορεί το δήμο Πειραιά για «υποκρισία» και «σκοτεινές διεργασίες», καθώς η τοποθέτηση του συστήματος προηγήθηκε της σχετικής «ενημέρωσης» από τον γενικό γραμματέα του δήμου, ο οποίος στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 17 του μήνα, ανέφερε μεν ότι η δημοτική αρχή προτίθεται να βάλει τέτοια συστήματα, ωστόσο, και παρά την αρνητική απάντηση των εργαζομένων σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εκείνη είχε ήδη προχωρήσει στην εγκατάσταση χωρίς καμία προειδοποίηση!

«Καταπατώντας τις ατομικές ελευθερίες μας, κουρελιάζοντας την αξιοπρέπεια μας, εν τω μέσω νυκτός και με αδιευκρίνιστες διαδικασίες προχώρησε στο απαράδεκτο αυτό μέτρο…..Για άλλη μία φορά , χωρίς κανένα διάλογο με τους εργαζόμενους, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, δρα με «ύπουλους» τρόπους και σκοπούς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Και προστίθεται: «Τέτοιες μέθοδοι που στο παρελθόν αλλά και στο παρόν έχουν καταδικαστεί από την ελληνική Κοινωνία και το σύνολο των εργαζομένων, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και θα αγωνιστούμε με κάθε μας δύναμη και μέσον ώστε να αποτραπούν.»