ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΒΑΡΗ

Κατέρρευσε μία ακόμη συκοφαντία εις βάρος του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Τσαβαρή.

Οι δήθεν σειρά παραβάσεων καθήκοντος στις οποίες κατά καιρούς αναφέρονται οι συκοφάντες του και οι οποίες στην πραγματικότητα ήταν μία και μοναδική , εκδικάσθηκε σήμερα 27/5/2010 στο Α΄ Τριμελές Πλημ/κείο Πειραιά.

Η Εισαγγελέας της έδρας Κα Φραγκιά πρότεινε την αθώωση του Γιάννη Τσαβαρή και το Δικαστήριο (Καραχάλιου Πρόεδρος, Τονιόλου και Καινούριος μέλη) ΟΜΟΦΩΝΑ τον ΑΘΩΩΣΕ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο αθωωθείς είχε υποπέσει σε παράβαση καθήκοντος αφού μετά από έκθεση αυτοψίας που είχε διενεργήσει ειδικό κλιμάκιο, όφειλε ως υπάλληλος της Νομαρχίας και βάσει αυτής της εκθέσεως να προβεί σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας καταστήματος (συνεργείου επισκευής – φανοποιεία αυτοκινήτων) που λειτουργούσε στην περιοχή Ρέντη του Πειραιά λόγω ελλείψεως καταλλήλου μονώσεως.

Κατά την εκδίκαση της υποθέσεως ο συνήγορος του κατηγορουμένου γνωστός Σαλαμίνιος ποινικολόγος Γιώργος Παπανικολάου μεταξύ άλλων στοιχείων παρουσίασε και την υπ’ αριθμ. 2703/2006 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (το οποίο επίσης απασχόλησε το συγκεκριμένο ζήτημα).

Με την απόφαση του αυτή το Σ.τ.Ε, ακύρωσε σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη που είχε ανακαλέσει εσφαλμένα την εκδοθείσα από την Νομαρχία άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

Στην ουσία δηλαδή το Σ.τ.Ε επιβράβευσε το χειρισμό της όλης υποθέσεως από τον υποψήφιο Δήμαρχο και απεδέχθει (όπως το Ποινικό Δικαστήριο δια της εκδοθείσης αθωωτικής αποφάσεως) ότι ο Γιάννης Τσαβαρής, σαν Υπάλληλος της Νομαρχίας Πειραιά, με την εν γένει συμπεριφορά του στο χειρισμό της υποθέσεως, αρνούμενος απόλυτα αιτιολογημένα να συμπράξει στην παράνομη ανάκληση της άδειας του καταστήματος όχι μόνο δεν υπέπεσε σε παράβαση καθήκοντος αλλά αντίθετα χειρίστηκε την υπόθεση με γνώσεις και εμπειρία εξειδικευμένου στελέχους της Διοίκησης.

Το σημαντικότερο δε στην εξέλιξη της υπόθεσης είναι ότι για την κείμενη νομοθεσία που διέπει τις αδειοδοτήσεις των συνεργείων φανοποιείων αυτοκινήτων ο συγκεκριμένος χειρισμός που έγινε από τον Γιάννη Τσαβαρή αποτελεί πλέον ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ.