...μια παιδική χαρά "εφιάλτης"...


Είμαστε μία ομάδα αγανακτισμένων πολιτών που αποφασίσαμε να λάβουμε ενεργό δράση και να διαμαρτυρηθούμε επίσημα για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στην παιδική χαρά δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στα Σελήνια.

Όσοι κατά καιρούς επισκεπτόμαστε την παιδική χαρά δίπλα στον Άγιο Νικόλα, τρομάζουμε με τη κατάσταση που επικρατεί εκεί, καθώς οι φθορές και η εγκατάλειψη είναι τέτοιες που εκθέτουν τα παιδιά, την πιο ευαίσθητη ομάδα της κοινωνίας, σε μεγάλο κίνδυνο.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά καταστρατηγεί κατάφορα όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τέτοιους χώρους.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την έλλειψη διαβάσεων για την ασφαλή πρόσβαση στον χώρο, την έλλειψη φύλαξης, τα σπασμένα και κακοσυντηρημένα παιχνίδια, την έλλειψη δαπέδων ασφαλείας, τις διάσπαρτες πέτρες και τα κομμάτια τσιμέντου, τα αιχμηρά κομμάτια που προεξέχουν από τα βανδαλισμένα και σκουριασμένα παιχνίδια, τα σπασμένα παγκάκια, τα εμφανή καλώδια στις κολώνες φωτισμού ακριβώς έξω από τη παιδική χαρά, τα σκουπίδια.

Ως αποκορύφωμα όλων αυτών είναι τα άτομα εφηβικής και μετεφηβικής ηλικίας κυρίως, που μπαίνουν στον χώρο της παιδικής χαράς και επιδίδονται σε βωμολοχίες, άσεμνες πράξεις και χειρονομίες, πίνουν, σπάνε και καταστρέφουν.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ζητάμε να προστατευτούν τα παιδιά μας και να μπορούν να παίζουν ανενόχλητα και ασφαλή. Όπως άλλα παιδιά σε ευνομούμενα και πολιτισμένα κράτη όπου οι διαφορές είναι τεράστιες. Όπου ισχύουν κανόνες, όπου τα παιχνίδια είναι καλοσυντηρημένα, με δάπεδα ασφαλείας παντού, όπου υπάρχει φύλαξη, όπου δεν επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά μεγαλύτερα των 12 ετών (προς αποφυγήν τραυματισμών και γιατί τα παιχνίδια δεν είναι κατασκευασμένα για τέτοιες ηλικίες), όπου το ποδήλατο και η μπάλα επιτρέπονται σε ειδικούς χώρους, όπου υπάρχουν τουαλέτες και φυσικά υπάρχουν διαβάσεις πεζών για την ασφαλή πρόσβαση στην παιδική χαρά.

Δε δεχόμαστε τα δικά μας παιδιά στα Σελήνια να αντιμετωπίζονται με τέτοια αντίληψη υποβάθμισης και να κινδυνεύουν διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά τους, έναν χώρο δικό τους που θα τους παρέχει την ασφάλεια και τον σεβασμό που τους αξίζει.

Με την επιστολή μας αυτή σας ΖΗΤΟΥΜΕ:

  • να προχωρήσετε άμεσα και χωρίς καθυστέρηση στην αντιμετώπιση όλων των προαναφερομένων ζητημάτων
  • να μας ενημερώσετε γραπτώς για τις σχετικές αποφάσεις και ενέργειές σας.