Σαββατόβραδο στη Σαλαμίνα...

Καλημέρα σας και Χρόνια Πολλά!!!
Θα ήθελα να αναφερθώ στο χθεσινό σαββατόβραδο και στην αδιαφορία της τροχαίας.
Πιο συγκεκριμένα, χθες πήγαμε στο ζαχαροπλαστείο figaro στο χωριό, στο Αιάντειο. Παρκάραμε απέναντι κοντά στην διασταύρωση και η φίλη μου κατέβηκε να πάρει γλυκά. Στην διασταύρωση υπήρχε πολύ κίνηση και γενικώς είναι πολύ επικίνδυνα να διασχίσει κάποιος πεζός εκεί τον δρόμο. Μετά από αρκετή ώρα αναμονής, αφού δεν μπορούσε να περάσει τον δρόμο και κανένα αυτοκίνητο δεν σταμάταγε για να της επιτρέψει να διασχίσει τον δρόμο, φτάνει ως την μέση του δρόμου χωρίς να έρχεται κάποιο αυτοκίνητο. Ξαφνικά ένα ταξί ανέβαινε προς Κακή Βίγλα χωρίς να σταματήσει στην διασταύρωση να κοιτάξει και με αρκετή ταχύτητα. Ευτυχώς πρόλαβε να πατήσει φρένο εγκαίρως χωρίς να χτυπήσει την κοπέλα. Αμέσως μετά ζητήσαμε το λόγο στον ταξιτζή λέγοντας, "Γιατί τρέχεις.?  Την κοπέλα δεν την είδες..? Πεζός στον δρόμο..!!!"  και ο ταξιτζής το μόνο που έκανε ήταν να προσπεράσει να πατήσει γκάζι και να μας βρίσει λέγοντας "Αι γαμ.. μαλάκ.". Δυστυχώς επειδή έφυγε πολύ γρήγορα δεν προλάβαμε να κρατήσουμε πινακίδες. Ευτυχώς που η κοπέλα δεν έπαθε τίποτα.
Περιμένοντας εκεί στο παρκαρισμένο αμάξι για 10 λεπτά παραλίγο να συνέβαιναν άλλα δύο τρακαρίσματα.
Μετά επειδή έκανα μια βόλτα στην Σαλαμίνα από την μεριά του Αιαντείου, είχε πολύ κίνηση ειδικά μπροστά σε νυχτερινά μαγαζιά, μηχανάκια χωρίς φώτα και κράνη. Η αστυνομία φυσικά άφαντη, ή μάλλον όχι συγνώμη, είδα ένα περιπολικό σε ένα χωράφι παρκαρισμένο με τον οδηγό να χαζεύει το κινητό του και ο συνοδηγός να απολαμβάνει τον καφέ του, χαζεύοντας την θάλασσα.
Γυρνώντας σπίτι μου στο Αιάντειο, 4.00 έως 5.00 το πρωί ακουγόταν η μουσική από νυχτερινό κέντρο έως την παραλία της σκυτάλης αρκετά δυνατά. Ειδικά γνωστοί μου που τα βράδια κοιμούνται στα μπαλκόνια ή στις ταράτσες (όπως συνηθίζουν πολλοί το καλοκαίρι) αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι πραγματικά υποφέρουν.
Είναι εγκληματικό αυτό που γίνεται στην Σαλαμίνα, με τους κατεστραμμένους δρόμους  και την αστυνομία ανύπαρκτη. Κάθε χρόνο θρηνούμε θύματα και είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Αύριο, μεθαύριο μπορεί να είναι ένας συγγενής μας, τα παιδιά μας, ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, ένας φίλος μας. Όλοι μας οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε και να κάνουμε κάτι. Τόσοι άνθρωποι έχουν χαθεί και είναι άδικο να χάνονται και άλλοι συνεχώς.

Παρακαλώ επισημάνετε αυτό το πρόβλημα και ας κάνουμε κάτι όλοι μαζί.
Ευχαριστώ πολύ.

G.K