Λίγοστές, ώς τώρα, οι δηλώσεις για ημιυπαίθριους στον Πειραιά

Φτωχός ο απολογισμός των δηλώσεων για ημιυπαίθριους, που θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι το τέλος του έτους, στην Πολεοδομία Πειραιά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα απολογιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Νομαρχίας Πειραιά, το σύνολο των αιτήσεων που κατατέθηκαν ανέρχονται σε 689, αριθμός πολύ μικρός σε σύγκριση με τις περιπτώσεις που εκτιμάται ότι αναλογούν στην περιοχή ευθύνης της εν λόγω Πολεοδομίας. Αναλυτικότερα, έχουν κατατεθεί 264 αιτήσεις για χώρους στον Δήμο Κορυδαλλού, 136 στο Πέραμα, 125 στη Δραπετσώνα, 50 στην Αίγινα, 31 στη Σαλαμίνα (Δήμος Αμπελακίων και Σαλαμίνας), 30 στου Ρέντη, 18 στο Αγκίστρι, 17 στον Πόρο, 10 στις Σπέτσες και 4 στους Δήμους Κυθήρων και Μεθάνων. Καμία αίτηση δεν έχει κατατεθεί για ημιυπαίθριους στους Δήμους Τροιζήνας, Υδρας και στην Κοινότητα Αντικυθήρων.

Υπενθυμίζεται ότι στους παραπάνω αριθμούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι αιτήσεις για ημιυπαίθριους χώρους στους δήμους Πειραιά, Κερατσινίου και Νίκαιας, που διαθέτουν αυτόνομες Πολεοδομίες.
Των φρονίμων τα παιδιά, ωστόσο, πριν πεινάσουν καλούνται να μαγειρέψουν. «Η χρονική διορία που δίνει ο νόμος είναι ικανοποιητική και καλό θα ήταν οι πολίτες να σπεύσουν να την αξιοποιήσουν έγκαιρα, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα ταλαιπωρίας που μπορεί να προκαλέσει η μαζική υποβολή αιτημάτων την τελευταία στιγμή» δήλωσε ο νομάρχης Πειραιά, κ. Γιάννης Μίχας, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τους πολίτες να πράξουν τα δέοντα.
Για 40 χρόνια«Παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για να εξυπηρετήσουμε άμεσα και χωρίς χρονοτριβή τους πολίτες που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις διατάξεις του νέου νόμου», πρόσθεσε ο κ. Μίχας. Σημειώνεται ότι η διευθέτηση των παράνομα κλειστών χώρων (σοφίτες, ημιυπαίθριοι, πατάρια, γκαράζ που μετατράπηκαν σε καταστήματα και υπόγεια που έγιναν πυλωτές και δωμάτια) θα ισχύει για 40 χρόνια, χρονικό διάστημα για το οποίο ο ιδιοκτήτης δεν αντιμετωπίζει καμία κύρωση. Στις νέες ρυθμίσεις εντάσσονται όλα τα εντός σχεδίου ακίνητα με οικοδομική άδεια μέχρι και τις 2 Ιουλίου 2009.

από τη Καθημερινή