Ηλεκτρονική Ενημέρωση του Συλλόγου ‘ΑΙΑΝΤΙΣ’


Σας ενημερώνουμε ότι μετά από απαίτηση πολλών φίλων και μελών από όλη την  Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό αποφασίσαμε να εκδώσουμε την Ιστοσελίδα μας(www.salamis-aiantis.blogspot.com) με σκοπό την πλήρη ενημέρωση  ώστε οι  πολύχρονες προσπάθειες του συλλόγου για την προστασία και ανάδειξη της κηρυγμένης από την πολιτεία μοναδικής Ιστορικής/Αρχαιολογικής περιοχής της Αρχαίας Σαλαμίνας να γίνουν γνωστές σε όλο τον κόσμο.
Επικοινωνία,σχόλια και πληροφορίες στο e-mail  salamis.aiantis@gmail.com
 
Ο Αγώνας προγραμματίστηκε να γίνει σε τρεις φάσεις :
·        Πρώτη φάση: Καθιέρωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο χώρο του Τύμβου και  ενημέρωση με κάθε τρόπο για το πρόβλημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
·        Δεύτερη φάση:  α) Σύναψη συνεργασιών με πρόσωπα και φορείς.
·        Τρίτη φάση: Δυναμικές διεκδικήσεις και ενέργειες κατά πάντων για την προστασία και ανάδειξη του χώρου.
 
Αντίπαλοι τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, η αδυναμία του Νόμου και ο φόβος των πολιτών.
 
           Αποτέλεσμα:
 
-Ο εορτασμός της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος καθιερώθηκε ως επίσημη εορτή στο σώμα του Πολεμικού Ναυτικού, Νομαρχία και Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
-Διάσωση του Τύμβου των Σαλαμινομάχων – των αρχαίων λιμενικών εγκαταστάσεων – της αρχαίας πόλεως της Σαλαμίνας.
 
        Μεγάλη επιτυχία ήτο η συμπληρωματική δημιουργία ζωνών Α, βάζοντας φραγμό σε κάθε διαπλεκόμενο που είχε προγραμματίσει την περαιτέρω καταστροφή του χώρου. Παράλληλα έδωσε και δίδει μάχες στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, ως και σε κάθε διεθνή οργανισμό, προκειμένου  να ενταχθεί η περιοχή στα αναπτυξιακά προγράμματα (ΕΣΠΑ), για να ολοκληρωθεί το όραμα και να γίνει ο τόπος μας το σημείων αναφοράς του κόσμου.
 
Ο πολύχρονος αγώνας δεν πήγε χαμένος. Ο σπόρος που ρίξαμε, άρχισε να φυτρώνει.΄Ηδη πολίτες, σύλλογοι, οργανισμοί, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, άρχισαν να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν διλήμματα εις τας Αρχάς της Ελληνικής πολιτείας και παράλληλα τρόμο και προβληματισμό σε κάθε καταστροφέα.
 
Παράδειγμα, ο αγώνας Μίχα, Ανωμερίτη, Κινέζων, κλπ. τελείωσε, διότι έχουν αντιληφθεί ότι δεν μπορούν να νικήσουν έναν σύλλογο που παλεύει για το ότι πιο ιερό έχει ένας ΄Ελλην: την ιστορία και τον πολιτισμό του.
 
Αυτός ήτο σε γενικές γραμμές ο αγώνας μας. ΄Ενας πολύχρονος αγώνας αγωνίας, πολλών επεισοδίων, πολλών προσπαθειών για να μας εξαγοράσουν,να μας τρομάξουν και να επιχειρήσουν να μας δολοφονήσουν. Η ουσία είναι ότι εμείς θα συνεχίσουμε αυτή τη μάχη και είμεθα σίγουροι ότι η προσπάθειά μας θα γίνει εφιάλτης σ΄όλους αυτούς που ζητούν την εξαφάνιση από προσώπου γης των χώρων θυσίας των Σαλαμινομάχων.
 
 Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα η Αρχαία Σαλαμίνα (Αμπελάκια) να χαρακτηριστεί σαν νεότερο Ευρωπαϊκό μνημείο. Πρώτον για να υπενθυμίζει όχι μόνον σ΄εμάς τους ΄Ελληνες αλλά και σ΄όλους τους Ευρωπαίους την υποχρέωση που έχουν για την ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου.
 
            Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τα Μ.Μ.Ε. Ελλάδος και εξωτερικού, ιδιαιτέρως τον ALTER και τον Κώστα Χαρδαβέλλα, το ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ και τον Κώστα Πλεύρη, τον τοπικό και διεθνή τύπο, ως και πολλούς πολίτες της Ελλάδος και του εξωτερικού.
 
Θα ήθελα να σταθώ στο Πολεμικό Ελληνικό Ναυτικό για την πολύπλευρη στήριξη των προσπαθειών μας.
 
Θα πρέπει να γνωρίζουν οι επόμενες γενεές ότι όποιος αγωνίζεται για την ιστορία και τον πολιτισμό του, δεν κουράζεται, δεν φοβάται και δεν εξαγοράζεται. Η προσφορά προς την πατρίδα είναι υποχρέωση κάθε ΄Ελληνα και δεν θα πρέπει να περιμένει ανταλλάγματα ή τιμές. Πολύ περισσότερο όταν θα προσπαθήσουν να το παραγκωνίσουν διάφοροι σαλταδόροι της πολιτικής για να γευτούν αυτοί την επιτυχία των αγώνων του.
 
 
 Ο Πρόεδρος                                                        Ο  Γ.Γραμματέας
 
Χρήστος Κ. Μαριδάκης                                         Γεώργιος Φήμης