Ζώνη Περάματος: Ενεργοποιείται η ΝΑΥΣΟΛΠ στη ναυπηγοεπισκευή

Με τα συνδικαλιστικά σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος συναντήθηκε, χθες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε., Γιώργος Ανωμερίτης. Ο κ. Ανωμερίτης ενημέρωσε τα συνδικάτα για την έναρξη λειτουργίας της θυγατρικής εταιρείας του ΟΛΠ Α.Ε. για τις ναυπηγοεπισκευαστικές υπηρεσίες της «ΝΑΥΣΟΛΠ» Α.Ε. και παρουσίασε το νέο διευθύνοντα σύμβουλο, Απόστολο Σίγουρα.
«Ενας στόχος πολυετής για τη στρατηγική στήριξη της Ζώνης γίνεται πραγματικότητα, αφού, από το 1995, η δημιουργία εξειδικευμένου φορέα αποτελούσε πάγιο αίτημα. Η ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε. θα αποτελέσει το στρατηγικό φορέα ανάπτυξης της Ζώνης μέσα σε ένα νέο θεσμικό περιβάλλον», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γ. Ανωμερίτης.

Ο κ. Ανωμερίτης ενημέρωσε τα συνδικάτα:
α) Για τις διαδικασίες αντικατάστασης των παλαιών δεξαμενών του ΟΛΠ Α.Ε. με νέα Post Panamax δεξαμενή.
β) Για τη διαβεβαίωση του ΟΛΠ Α.Ε. ότι η ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα στο χώρο ευθύνης του (Δραπετσώνα - Πέραμα) αποτελεί κύριο τομέα δραστηριοτήτων του και δεν πρόκειται να μεταβληθεί καθ' όλη τη διάρκεια ζωής της νέας εταιρείας ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε. (50 χρόνια) και
γ) Από κοινού με τα συναρμόδια υπουργεία και την αυτοδιοίκηση θα συνεξετάσουν όλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα τα οποία προκύπτουν από την εκμετάλλευση χώρων του ΟΛΠ Α.Ε. στο Πέραμα και τη Σαλαμίνα.
Ο κ. Γ. Ανωμερίτης ανακοίνωσε στα συνδικάτα τη βούληση του ΟΛΠ Α.Ε. για νέες επενδύσεις εκσυγχρονισμού στις εγκαταστάσεις του (Πέραμα- Αγ. Γεώργιος, Μώλος Δραπετσώνας), ώστε η Ζώνη να αποκτήσει σύγχρονη μορφή ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, θα αναγείρει στο Πέραμα σύγχρονο κτήριο υπηρεσιών για τη ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε., Λιμενικό Σώμα Τελωνεία, ΟΑΕΔ Σωματεία και Κέντρο Υγείας.
Εν τω μεταξύ, με τη διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. συναντήθηκε στον Πειραιά ο κ. Ζακ Πονσέ, υπεύθυνος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής (ΕΣΠΑ) για την Ελλάδα, συνοδευόμενος από στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Μοναδικό αντικείμενο της σύσκεψης ήταν το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΟΛΠ Α.Ε. 2010 - 2014, στο πλαίσιο του οποίου σημαντικά έργα πρόκειται να ενταχθούν σε άξονες των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

από τη Ναυτεμπορική