Είχαν κλέψει τυρί αξίας… 200.000 ευρώ και τα μετέφεραν σε αποθήκη-ψυγείο στη Σαλαμίνα.

Τους δράστες της κλοπής τυροκομικών προϊόντων από τυροκομείο της περιοχής Πυργιώτικα Αργολίδας, το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου, εντόπισε η αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, δράστες της κλοπής είναι πέντε Έλληνες και ένας αλλοδαπός.

Οι έξι άνδρες είχαν σπάσει τα λουκέτα του τυροκομείου και είχαν αφαιρέσει γραβιέρα, φέτα και μυτζήθρα συνολικής αξίας, κατ’ εκτίμηση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, 200.000 ευρώ

Οι έξι φόρτωσαν τα τυριά σε τρία φορτηγά και τα μετέφεραν σε αποθήκη-ψυγείο στη Σαλαμίνα.


Μετά από 15 ημέρες, όμως, οι αστυνομικοί εντόπισαν μέρος των κλοπιμαίων στη μία από τις δύο αποθήκες. Ακολούθησε μετά από δύο ημέρες έρευνα σε σπίτι στην περιοχή της Αρτέμιδας, στην Αττική, στο οποίο βρέθηκε, επίσης, τμήμα των κλαπέντων τυριών.

Ένα μήνα μετά, στις 8 Νοεμβρίου, στο Τ.Α. Ναυπλίου προσήλθε ένας έμπορος από τον Πειραιά και παρέδωσε ένα τρίτο τμήμα των κλαπέντων τυριών, τα οποία είχε αγοράσει το Σεπτέμβριο από την αποθήκη της Σαλαμίνας.

Είχε προηγηθεί η προσαγωγή του ενός εκ των έξι δραστών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν η άδεια κυκλοφορίας, το κλειδί του ενός φορτηγού και ένα μπλοκ με σημειώσεις, που αφορούσαν τις κλαπείσες ποσότητες, τα χρήματα που εισέπραξαν από την πώλησή τους και το μερίδιο που έλαβε κάθε δράστης.

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Την προανάκριση συνεχίζει το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, οι άνδρες του οποίου εξετάζουν την περίπτωση οι έξι άνδρες να έχουν εμπλακεί και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

zougla.gr