Ανίκητος Μακρένογλου: "Καλώ τους συναδέλφους γιατρούς στη Σαλαμίνα να κινούμαστε με βάση τη λογική και τις ανάγκες των πολιτών.."

Το δημόσιο δεν εγκρίνει πλέον τις προληπτικές εξετάσεις ( τεστ Παπανικολάου, μαστογραφία), και πρέπει σαν γιατροί να αναγράφουμε στα βιβλιάρια μια πάθηση για να κάνουν οι γυναίκες το απαραίτητο τεστ Παπανικολάου και τη μαστογραφία τους. Γίνεται φανερό ότι το μνημόνιο, η τρόικα και η κυβέρνηση οδηγούν τη χώρα σε χρεωκοπία κοινωνική, υγειονομική αλλά και οικονομική, αφού όλες οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι προληπτικές εξετάσεις μειώνουν τα έξοδα υγείας του πληθυσμού και δεν τα αυξάνουν. Εκτός δηλαδή από το ότι σώζουν, ζωές οι προληπτικές εξετάσεις σώζουν και το ασφαλιστικό σύστημα, τα ταμεία υγείας, τον κρατικό προϋπολογισμό και τις τσέπες των ασφαλισμένων, γιατί γλιτώνουν τα ταμεία και το σύστημα υγείας από περαιτέρω χειρουργικές επεμβάσεις, φαρμακευτικές δαπάνες,και επειδή γνωρίζουμε το καθεστώς με τα φακελάκια στα δημόσια νοσοκομεία μπορούμε να καταλάβουμε πόσο η πρόληψη διασώζει και το οικογενειακό εισόδημα των εργαζομένων. Καλώ τους συναδέλφους γιατρούς στη Σαλαμίνα,
είτε εργάζονται στο δημόσιο τομέα , είτε στα ταμεία , είτε ιδιώτες, να κινούμαστε με βάση τη λογική και τις ανάγκες των πολιτών, και να αγνοήσουμε τις επιταγές της χρεωκοπίας που μας υπαγορεύουν οι δανειστές και η τρόικα που κινούνται με βάση τα βραχυπρόθεσμα έσοδα αγνοώντας τις μακροπρόθεσμες καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και την υγεία των ασθενών που επιφέρουν τα νέα μέτρα.
Προτείνω επίσης κοινωνικό έλεγχο
(από επιτροπές πολιτών , δήμο)στα έσοδα (έμαθα ότι μπήκε και εισιτήριο 3 ευρώ )και στις δαπάνες του κέντρου υγείας, του ΙΚΑ και όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Επίσης καλό θα ήταν να διερευνήσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας ανεξάρτητου Ιατρικού Συλλόγου στη Σαλαμίνα. Είμαι στη διάθεση όσων ενδιαφέρονται,να καταφέρουμε κάτι για τους συμπολίτες μας και την αξιοπρέπεια μας. Εκτός από την κατάληψη θέσεων. Λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου και διάθεσης αυτοπροβολής επιζητώ μόνο θέσεις μη εκλόγιμες και μη προβεβλημένες. Ευχαριστώ.

Ανίκητος Μακρένογλου
Μαιευτήρας Γυναικολόγος
Σαλαμίνα