Όλοι μαζί …

ο καλλιτέχνης είναι ένας μαθητής του 5 δημοτικού Πολυχνης 
Δύο μόλις μέρες μετά τις εκλογές και ο απόηχος του προεκλογικού αγώνα απομακρύνεται σιγά-σιγά.  Ο «Καλλικράτης» άλλωστε και ο τρόπος που εφαρμόστηκε δεν άφησε και πολλά περιθώρια για έντονες αντιπαραθέσεις. Ούτε οι ίδιοι οι υποψήφιοι δεν γνώριζαν πολλά για τις νέες αρμοδιότητες και τις νέες δομές που προβλέπει  Έτσι σε γενικές γραμμές δεν υπήρξαν ακρότητες από καμία πλευρά.
Η άλλη μέρα ξεκινά με μια κρυφή ελπίδα ανεξάρτητα αν υποστήριξε κάποιος ή όχι τον Ι. Τσαβαρή.  Σε αυτό συνηγορεί η προσωπικότητα του νέου Δημάρχου προσωπικότητα  ενός ανθρώπου έξυπνου και μεθοδικού που έδειξε ότι και μπορεί και τα καταφέρνει. Ελπίδα όλων μας είναι να τα καταφέρει και να παρουσιάσει το έργο που έχει οραματιστεί για τον τόπο. Και το στοίχημα είναι μεγάλο γιατί τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν την Ελλάδα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αυτοδιοίκηση.
Θα πρέπει επίσης ο νέος Δήμαρχος να διατηρήσει την συνοχή των εκλεγμένων συμβούλων του.  Η εκλογή Τσαβαρή ήταν εν μέρει αποτέλεσμα του μωσαϊκού διαφορετικών ανθρώπων που συσπειρώθηκαν γύρω του. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να παραμερίσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και να εργαστούν για το καλό του Δήμου. Οι δήμοι της Σαλαμίνας και των Αμπελακίων έχουν ταλαιπωρηθεί όλα αυτά τα χρόνια από δημοτικά συμβούλια με άγονες αντιπαραθέσεις και διαρκείς ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων που καθιστούσαν δύσκολο το έργο του εκάστοτε δημάρχου. Πρέπει να παραμεριστούν λοιπόν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και σκοπός όλων- συμπεριλαμβανομένων και των δημοτικών συμβούλων των άλλων συνδυασμών- να είναι μέσω του έργο τους η Σαλαμίνα να αλλάξει μορφή.