ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ¨Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ¨

Το Σάββατο 22/01/2011 και ώρα 10:00π.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου ¨ΑΝΑΠΛΑΣΗ¨ με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιάννη Τσαβαρή για συζήτηση σε θέματα Περιβάλλοντος κατόπιν προσκλήσεως του συλλόγου.

Σε κλίμα καλής συνεργασίας και θελήσεως και των δύο μερών διεξήχθη η συζήτηση για θέματα περιβάλλοντος και αθλητισμού που προβληματίζουν τον τόπο.
Προτεινόμενα θέματα εκ μέρους του συλλόγου ήταν η καθαριότητα, η ανακύκλωση, οι χωματερές, οι αποκαταστάσεις των ανενεργών λατομείων, η λειτουργία του λατομείου, οι αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α. Ο δήμαρχος αφού συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του, υποσχέθηκε σε μεσοπρόθεσμο διάστημα την επίλυση των περισσοτέρων προβλημάτων και τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας του συλλόγου με τον δήμο για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τόνισε επίσης : «Είμαι πεπεισμένος ότι με τον τρόπο που λειτουργούμε, με τις νέες βάσεις που θέτουμε στη διοίκηση και την οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου και με τη δύναμη της βούλησης που μας χαρακτηρίζει, να επιλύσουμε τα χρόνια προβλήματα που κάποιοι αντί να βρουν λύσεις τα κουκούλωναν».
Θέλουμε τη συνεργασία σας, θέλουμε την προσφορά σας, τις ανησυχίες σας, θέλουμε οι συνεχείς οχλήσεις και παρεμβάσεις σας να γίνουν δύναμη κινητοποίησης και δημιουργικότητας γιατί με τις συλλογικές διαδικασίες θα ξεπεράσουμε όλα αυτά που λειτουργούν αρνητικά για τον τόπο και τον κηλιδώνουν.
Το διοικητικό συμβούλιο, αφού ευχαρίστησε τον κύριο δήμαρχο για τον χρόνο που διέθεσε να συσκεφθεί μαζί του, παρέδωσε εγγράφως τις προτάσεις του και τις μελέτες του ΓΠΣ(γενικού πολεοδομικού σχεδίου) που Σαλαμίνιοι Μηχανικοί εθελοντικά έκαναν σε συνεργασία με το σύλλογο και ενδεχομένως να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του.


Το Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος : Νικόλαος Δεβελέκος
Αντιπρόεδρος : Χρόνης Βιλλιώτης
Γενικός Γραμματέας : Γεώργιος Αδαμόπουλος
Αναπληρωτής Γραμματέας : Άγγελος Σφενδήλης
Ταμίας : Πέτρος Βουλγαρίδης
Δημόσιες Σχέσεις : Κώστας Κοκλιώτης
Υπεύθυνος Πολιτισμού : Γιάννης Τσενόγλου