ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ¨Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ¨

Ο σύλλογος ¨ΑΝΑΠΛΑΣΗ¨ είναι ένα ανοικτό σύστημα που συνεχώς επηρεάζει και επηρεάζεται από την κοινωνία μέσα στην οποία λειτουργεί γιατί η βελτίωση του και η αναβάθμιση του αποτελεί πλέον αναγκαιότητα. Με σημαντικές παρεμβάσεις, με καινοτομίες, με σκεπτικισμό, με συνέπεια στο περιβάλλον τροποποιούμε την υπάρχουσα περιβαλλοντική κουλτούρα για να εξασφαλίσουμε μια ανθρώπινη πόλη για όλους μας.
Τα μέλη του συλλόγου δεν αποδέχονται απλά τη διάγνωση, ούτε μένουν σε αυτή για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του τόπου, αλλά με συνταγές θεραπείας, με την βοήθεια των ειδικών, των μελετητών και των αγωνιστών εξετάζουν τις υπάρχουσες αιτίες και ανάγκες και συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη νέων μέσων και μεθόδων για τη μετατροπή της επιδεινωμένης κατάστασης του τόπου.
Στοχεύουμε με όλους τους τρόπους προσέγγισης, με συνειδητή αξιοποίηση και εφαρμογή της σχετικής γνώσης που έχουμε και χρησιμοποιούμε και σαν όργανο και σαν εργαλείο μετατροπής των καθιερωμένων σχεδίων και κανόνων που επιβουλεύονται τον τόπο και τον κακοποιούν.
Κάνουμε προσπάθεια προσέγγισης με τους υπεύθυνους φορείς, το δήμο, τους συλλόγους με κοινούς στόχους να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τις απειλές του περιβάλλοντος που επιφέρουν δυσάρεστες αλλαγές στον τρόπο που ζούμε και την ποιότητα ζωής μας.
Πρέπει με επαρκή γνώση, με ενημέρωση, με ζήλο να χαράξουμε πορείες για αλλαγή της ανθρώπινης συμπεριφοράς του κατοίκου και της κοινωνίας του τόπου για να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά και να προστατεύσουμε το περιβάλλον.
Σημαντική προσπάθεια αποτελεί η συναινετική στρατηγική η οποία πρέπει να είναι σύμφωνη και ανιδιοτελής, τα νέα μοντέλα δράσης και πρακτικής με συστήματα αξιών των ατόμων και της κοινωνίας μας για αλλαγή της υπάρχουσας νοοτροπίας του ατομικού συμφέροντος εις βάρος του συνόλου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: 1) Συναινετική οργνωσιακή δομή
2)Τρόπους προσέγγισης και κοινής δράσης μέσα από ένα γενικότερο οργανωσιακό ισχυρό όργανο, με καινούριες κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής αντιμετώπισης των προβλημάτων του τόπου.
3)Συνεργασία όλων των φορέων από όπου και αν προέρχονται για το καλό του τόπου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος : Νικόλαος Δεβελέκος
Αντιπρόεδρος : Χρόνης Βιλλιώτης
Γενικός Γραμματέας : Γεώργιος Αδαμόπουλος
Αναπληρωτής Γραμματέας : Άγγελος Σφενδήλης
Ταμίας : Πέτρος Βουλγαρίδης
Δημόσιες Σχέσεις : Κώστας Κοκλιώτης
Υπεύθυνος Πολιτισμού : Γιάννης Τσενόγλου



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
¨Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ¨
ΤΗΛ.- FAX 2104681521

ΣΑΛΑΜΙΝΑ 17/01/2010